25n
25N
25N

Llíria inicia les obres de posada en valor de la torre medieval del Pont del Vidre

La intervenció suposarà una inversió de 167.600 euros

Llíria inicia les obres de posada en valor de la torre medieval del Pont del Vidre
01/12/2020 -

L’Ajuntament de Llíria ha signat hui, amb l’empresa adjudicatària, l’acta d’inici de les obres de rehabilitació i posada en valor de la torre medieval del Pont del Vidre. Aquesta actuació suposarà una inversió de 167.600 euros, cofinançada per la Diputació de València. Està previst que els treballs duren al voltant de tres mesos i mig.

La seua execució contempla la restauració de la muralla, la consolidació de la torre, l’obertura d’un nou accés a la Vila Vella i la reurbanització del tram de vial del carrer Sant Joan de Mata. Totes aquestes accions permetran la finalització de l’Actuació Aïllada núm. 2 del Projecte integral de Rehabilitació de la Vila Vella (PEPRI) aprovat en la dècada dels anys 90.

El regidor de Patrimoni Històric, Francesc Fombuena, ha destacat que “prompte podrem gaudir d’aquesta obra tan esperada en el barri, que suposa la recuperació de la trama urbana amb la incorporació de l’entrada a través de la torre, i es consolida així un espai emblemàtic i la seua accessibilitat a la Vila Vella”.

De la mateixa manera, “representa la sempre ferma aposta d’aquest municipi per la conservació i posada en valor del seu patrimoni històric, com un recurs turístic més que donarà inici a la ruta de la ciutat medieval i contribuirà a la revitalització del barri”, ha afegit l’alcalde Manolo Civera.

La torre-portal del Pont del Vidre forma part de la trama de muralla medieval de Llíria i, per tant, compta amb la condició de Bé d’Interés Cultural (BIC) en la categoria de Monument Defensiu. Aquest portal està inclòs en el Catàleg de Patrimoni Arquitectònic del Pla Especial de Protecció i Reforma de la Vila Vella (PEPRI).

Aquesta serà la tercera actuació que s’execute sobre el Portal del Vidre, després de les actuacions realitzades el 2001 i 2013, que van permetre la urbanització de la zona del carrer Joan d’Àustria i la consolidació de l’edifici.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

10 − 3 =