25n
25N
25N

Llíria impulsa un nou projecte de Comunitat Energètica Local

Aquesta iniciativa contempla la creació d’un parc solar que permetrà a l’hospital comarcal autoconsumir l’energia generada

Llíria impulsa un nou projecte de Comunitat Energètica Local
04/06/2021 -

L’Ajuntament de Llíria ha presentat un nou projecte de Comunitat Energètica Local (CEL), amb la creació del parc solar ‘Pequeña Lisa’. Aquest projecte de col·laboració publicoprivada compta amb la participació de Ynni Solar i Edigma Energies Renovables.

“Es tracta d’una iniciativa nova a Espanya, que permetrà garantir part del subministrament de l’hospital comarcal de Llíria a través de fonts d’energia renovables”, ha destacat l’alcalde Manolo Civera.

Aquesta infraestructura elèctrica ocuparà una superfície de 31.830 m² i se situarà en el paratge Collado de los Perros, a 280 metres del centre hospitalari. La potència energètica del parc ascendirà a 1 MW, canalitzada a través de 2.227 panells de 440 w, encara que existeix la possibilitat d’ampliar-la. D’aquesta manera, l’energia total generada serà de d’1.947.685 kW/any.

Aquesta iniciativa, que permetrà a l’hospital comarcal comptar amb una font alternativa i renovable d’energia elèctrica, compta ja amb l’aprovació dels informes tècnics necessaris.

Aquest és el segon projecte de Comunitat Energètica Local que s’impulsa des de Llíria, després del posat en marxa en les instal·lacions de la Policia Local, i que el primer edil, Manolo Civera, va donar a conéixer en la jornada informativa ‘El paper dels governs locals en la promoció d’altres fonts d’energia renovables’, organitzada per la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP). A més, es projecten altres iniciatives similars en els edificis de la Llar del Jubilat i de l’Escola de Dansa.

Civera ha indicat que en el CEL de l’hospital, al qual es podria sumar una altra instal·lació municipal com el Camp de Tir, “gràcies a l’energia que es pot generar amb fonts renovables, l’estalvi podria ascendir a les 1.577 tones mètriques de CO₂, en una ferma aposta en lluita contra el canvi climàtic i la conservació del nostre medi ambient”.

“Este parc solar no suposarà cap cost per a l’Hospital de Llíria ni per a la Conselleria de Sanitat, i permetrà reduir en més de 15.000 euros anuals el cost de la factura de la llum”, ha assenyalat l’alcalde del municipi edetà.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × dos =