25n
25N
25N

L'Ajuntament de Llíria implementa la licitació electrònica en la contractació pública

L'Ajuntament de Llíria implementa la licitació electrònica en la contractació pública
04/10/2019 -

El Departament de Contractació de l’Ajuntament de Llíria ha posat en marxa la plataforma electrònica de licitació pública amb l’objectiu de facilitar i donar més rapidesa als tràmits en matèria de contractació pública i d’acostar l’Administració a la ciutadania.

A partir d’ara, les empreses que vulguen participar en els processos de contractació pública de l’Ajuntament, hauran de presentar les seues ofertes telemàticament, a través de la seu de licitació electrònica, que serà accessible des de la pàgina web de la Plataforma de Contractació del Sector Públic de l’Estat.

La utilització d’aquest servei suposarà la preparació i presentació d’ofertes de forma telemàtica pel licitador; la custòdia electrònica de les ofertes pel sistema; i l’obertura i avaluació de la documentació a través de la plataforma.

L’oferta electrònica i qualsevol altre document que li acompanye hauran d’estar signats electrònicament i per a garantir la confidencialitat del contingut dels sobres, fins al moment de la seua obertura, l’aplicació xifrarà aquests sobres en l’enviament.

“Aquesta iniciativa respon a l’aposta del Govern de l’Almodí per modernitzar els procediments de gestió interna i oferir un servici de qualitat, eficaç i transparent, així com avançar en l’administració electrònica”, ha destacat l’edil de Contractació, Francesc Fombuena. A més, “sorgeix com una necessitat d’adaptació a la legislació actual que imposa els òrgans de contractació l’obligació d’implementar el format electrònic en la contractació pública”.

En aquest sentit, l’edil ha indicat que aquesta obligació legal “representa també una oportunitat de canvi que ve a generar benefici tant per als proveïdors com per a la pròpia administració. En definitiva, suposarà major comoditat en la tramitació, l’eliminació de desplaçaments dels licitadors amb el corresponent estalvi de temps i diners, l’increment de la transparència, i possibilitar una major concurrència i participació”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tretze + tres =