25n
25N
25N

Llíria implantarà el Transport a Demanda per a millorar la mobilitat al municipi

L’objectiu de la Regidoria de Mobilitat Sostenible és oferir un transport públic urbà més eficient

Llíria implantarà el Transport a Demanda per a millorar la mobilitat al municipi
11/09/2020 -

El regidor de Mobilitat Sostenible i Transport de l’Ajuntament de Llíria, Paco García, ha anunciat que el consistori, junt amb la concessionària del servei Edetania Bus, posarà en marxa pròximament un nou projecte de Transport a Demanda (TAD), amb el qual pretén millorar la qualitat dels desplaçaments amb autobús dels veïns i veïnes de la localitat.

El Transport a Demanda consistix en un sistema pensat per a àrees amb xicoteta demanda de transport públic. Així, el servei es planifica de forma completament orientada a l’usuari, ja que esta ha de comunicar-se a través de mètodes telefònics i telemàtics (App o web) per a reservar la seua recollida.

“Este tipus de transport considerem que pot ser molt eficient a causa de l’ampli terme municipal que té Llíria i la diversitat de gent que viu en ell. Sobretot, en àrees residencials fora del nucli urbà com són les urbanitzacions”, assenyala García.

Igualment, l’edil de Mobilitat Sostenible ha apuntat que “l’horari per a poder fer ús del transport a demanda seria de 10 a 13 hores, ja que al principi es mantenen els horaris en hores punta de les rutes actuals, del començament del servei fins a les 10 hores i des de les 13 hores fins al final del servei”.

Les rutes en el transport a demanda es creen a partir de les sol·licituds de les persones usuàries, ja que depenent del seu número i dels punts de recollida, l’autobús establirà les rutes alternatives més ràpides i eficients.

“Amb esta nova modalitat es vol contribuir tant a millorar la qualitat del servei de transport públic, com a complir amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) 2030, en una iniciativa innovadora que esperem siga satisfactòria per als potencials usuaris”, ha declarat Paco García.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dotze + 5 =

museo prehistoria
museo prehistoria