25n
25N
25N

Llíria formarà en bàsquet als xiquets i xiquetes sahrauís

Representants municipals s’han reunit amb el delegat del Front Polisario a la Comunitat per a impulsar este projecte cooperació

Llíria formarà en bàsquet als xiquets i xiquetes sahrauís
22/05/2018 -

El segon tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Llíria, Francesc García, i les regidores de l’àrea d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Vallivana Murgui i Mª Cruz García, han rebut este matí al delegat del Front Polisario a la Comunitat Valenciana, Habibulah Muhammad Kori, i la presidenta de la Federació d’Associacions de Solidaritat amb el Poble Sahrauí del País Valencià, Lourdes Crespo.

La trobada pretén servir per a iniciar un procés d’agermanament del municipi edetà amb la daira de Tinigir, pertanyent a la wilaya de Dajla, el campament de refugiats amb menys recursos dels cinc existents. Al mateix temps, els membres de la corporació municipal, junt amb l’entrenador de bàsquet Ferran Pizcueta, han presentat el representant sahrauí el projecte de cooperació “Una cistella per al Sàhara”.

L’objectiu d’esta iniciativa és afavorir el desenvolupament personal i social dels xiquets i xiquetes sahrauís a través de la promoció de l’activitat física, l’educació en valors que promou l’esport i la formació integral, també amb un suport bàsic sanitari i nutricional.

L’Ajuntament de Llíria impulsarà este projecte amb la col•laboració del Club Esportiu Bàsquet Llíria i l’Escola de Bàsquet. Una delegació persones voluntàries viatjarà a la daira de Tinigir per a realitzar un campament de bàsquet per a menors d’entre 6 i 12 anys. A més, el propòsit és formar al professorat de les escoles perquè puga continuar transmetent nocions sobre este esport als jóvens.

Igualment, este estiu ja s’oferiran les primeres classes als xiquets i xiquetes dels campaments de refugiats saharauís que vinguen a València amb el programa d’acollida temporal “Vacances en Pau”. D’esta manera, podran assistir a una jornada de bàsquet junt amb els jóvens de l’Escola de Bàsquet.

La regidora Vallivana Murgui ha volgut destacar que “es tracta d’un projecte que aposta per la solidaritat entre els pobles a través de l’esport i la joventut. Així, la pràctica esportiva es convertix en el mitjà educatiu per a promoure el desenvolupament personal i afavorir la inserció social dels més desprotegits”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dotze + 14 =

CCCC
torrent