25n
25N
25N

Llíria flexibilitza la normativa de tanques, tancaments i obres auxiliars en parcel·les privades

La modificació núm. 29 del PGOU compleix una demanda veïnal que s’arrossega des de la seua aprovació el 2006

Llíria flexibilitza la normativa de tanques, tancaments i obres auxiliars en parcel·les privades
01/06/2021 -

L’Ajuntament de Llíria ha flexibilitzat, en el seu Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU), les normes de tanques, tancaments i obres auxiliars en parcel·les privades, complint així una demanda veïnal arrossegada des de l’aprovació del Pla l’any 2006. Segons explica la regidora d’Ordenació del Territori i Emergència Climàtica Elena Jiménez, “aquestes noves disposicions s’han adoptat dins de la modificació núm. 29 del Pla General d’Ordenació Urbana”.

Aquestes es refereixen, bàsicament, a actuacions que afecten obres particulars dins de parcel·les privades, distàncies als límits, definició de construccions auxiliars, lleugeres i obertes, distàncies als límits per a piscines i basses en l’àmbit de rasant de la cota natural i per damunt d’aquesta, tancament de parcel·les que donen al carrer i mitgeres, entre altres similars. “La prioritat serà mantenir sempre la coherència amb els criteris i els objectius establits pel pla municipal per a aquestes zones”, ha indicat Jiménez.

Amb aquesta nova normativa es pretén atendre la demanda ciutadana de les persones residents en urbanitzacions, que reclamen majors condicions de seguretat i privacitat en el tancament de parcel·les de les urbanitzacions en sòl urbà i urbanitzable.

A més, també incideixen en la reducció del nombre d’infraccions urbanístiques en matèria de tanques que no respecten els paràmetres establits en el PGOU, i en la possibilitat d’incorporar els avanços tecnològics que han propiciat que actualment s’utilitzen altres materials en la construcció d’aquests elements, que, correctament regulats, podrien emprar-se en l’execució de tanques sense desharmonitzar amb l’entorn.

A més, la regidora ha recalcat que “es complirà la necessitat de les persones propietàries en la realització de construccions auxiliars, les quals trobaran, en aquesta nova ordenació, una eixida a unes certes limitacions que hi havia fins ara en reculades, distàncies entre construccions i límits”. També es donarà en matèria de construccions típiques d’aquests nuclis residencials com ara garatges, paellers, trasters, piscines o basses, porxos o umbracles.

Finalment, Jiménez ha manifestat que “aquest és un gran avanç que resol part de la problemàtica generada els últims anys respecte d’aquest tipus d’obres auxiliars i tancaments. S’atén, d’aquesta manera, les demandes veïnals i es facilita la gestió i la construcció d’aquests elements a les zones residencials del municipi”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un × 1 =