caixa popular

Llíria se suma a la commemoració del Dia Internacional dels Museus

El MALL i el Museu Silvestre d’Edeta oferiran una jornada de portes obertes el 18 i 19 de maig

Llíria se suma a la commemoració del Dia Internacional dels Museus
16/05/2018 -

Llíria s’unix a la iniciativa que commemora divendres que ve 18 de maig el Dia Internacional dels Museus. Per a celebrar esta cita mundial, el Museu Arqueològic de Llíria (MALL) i el Museu Silvestre d’Edeta faran, el divendres 18 i el dissabte 19, una jornada de portes obertes en el seu horari habitual. A més, la regidoria de Patrimoni Històric i Turisme projectarà audiovisuals en estos espais com a complement a les activitats programades.

Durant estos dies, l’entrada també serà gratuïta en altres monuments turístics de Llíria, com són els Banys Àrabs i l’església de la Sang.

El Dia Internacional dels Museus se celebra des de l’any 1977 i pretén reivindicar el paper d’estes institucions culturals en el desenvolupament de la societat. L’edició d’enguany té com a lema: “Museus hiper connectats: enfocaments nous, públics nous”. En l’actualitat la tecnologia permet que els museus arriben més enllà del seu públic habitual a través d’una cosa tan senzilla com un hashtag.

El Museu Arqueològic de Llíria (MALL), situat en la part més alta de la Vila Vella, a la plaça del Trinquet Vell, és el centre encarregat de la protecció, conservació i difusió dels materials que il·lustren l’evolució històrica de la ciutat de Llíria, des d’època ibèrica fins a l’actualitat. Entre les peces exposades tenen un especial interés les ceràmiques ibèriques procedents del Tossal de Sant Miquel. D’època romana destaca la important col·lecció de ceràmica de taula i cuina, el tresor de denaris romans, així com la galeria epigràfica amb la inscripció de Corneli Nigrí. D’època medieval conserva algunes taules pintades procedents de l’església de la Sang, així com una important col·lecció d’esteles discoïdals.

El Museu Silvestre d’Edeta, situat a Ca la Vila Vella, és un notable edifici gòtic de la Llíria medieval en el que s’exposen escultures, dibuixos, i altres pintures realitzades per Manuel Silvestre Montesinos, un dels més significatius artistes plàstics valencians del segle XX.


fiestas gandia 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

13 + catorze =

semana de la agricultura de torrent 2018
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
decidim vlc
Decidim VLC
cultura als barris