25n
25N
25N

Llíria destinarà més de 210.000 euros de fons propis a iniciatives de suport al comerç local

L’alcalde i l’edil de Foment Econòmic s’ha reunit amb el sector hostaler per a presentar-los el programa Parèntesi de la Generalitat

Llíria destinarà més de 210.000 euros de fons propis a iniciatives de suport al comerç local
05/02/2021 -

L’alcalde Manolo Civera i l’edil de Foment Econòmic, Joanma Miguel, s’han reunit aquesta vesprada, de manera telemàtica, amb una representació del sector de l’hostaleria de Llíria per a recollir les seues inquietuds i informar-los dels diferents programes d’ajudes als quals podran accedir.

Civera els ha traslladat que comparteix la seua “preocupació per la situació actual generada per la crisi sanitària” i els ha manifestat que totes les àrees municipals “estan treballant coordinadament per a posar tots els recursos necessaris per a ajudar als sectors econòmics i col·lectius més afectats per la pandèmia de la COVID”.

L’alcalde també els ha comunicat que l’Ajuntament de Llíria “ja s’ha adherit a la línia Parèntesi de la Generalitat i pròximament es publicaran les bases per a accedir a aquestes ajudes que compten amb un pressupost de 538.496 euros, dels quals el consistori aportarà 80.000”. Consistiran en una subvenció directa de 2.000 euros per cada autònom o microempresa, que s’incrementarà en 200 euros addicionals per persona ocupada a càrrec seu.

A més, d’altra banda, hui s’ha iniciat el termini per a sol·licitar les ajudes del EMPCOV 2021, a través del portal web de Labora, de les quals també es podran beneficiar els sectors més afectats com els d’allotjaments i activitats turístiques, hostaleria, restauració i oci nocturn; activitats de creació, artístiques i d’espectacles; i activitats esportives, recreatives i d’entreteniment. Contempla 600 euros per autònom i altres 600 per treballador a jornada completa.Ajudes a iniciatives comercials

D’altra banda, el regidor de Foment Econòmic, Joanma Miguel, ha explicat que els pressupostos municipals de 2021 també preveuen destinar un total de 134.000 euros en ajudes per a millores en els establiments locals, bons consum, activitats i campanyes de foment del comerç, així com altres iniciatives comercials. A aquestes accions se sumaran altres programes que té previst impulsar la Conselleria d’Economia Sostenible.

A més, ha assenyalat que, “igual que l’any passat, el pressupost podria anar adaptant-se a l’evolució de la crisi i atendre les noves necessitats que puguen sorgir”.

En aquest sentit, Joanma Miguel ha recordat que en l’exercici de 2020 es van pressupostar més 100.000 euros ajudes directes a persones treballadores en règim d’autònom, 30.000 per a inversions en els locals comercials adaptades a les necessitats de la COVID, o 50.000 en accions de suport i promoció del comerç local.

A més, en aquest passat exercici, els establiments d’hostaleria es van beneficiar de l’exempció del pagament de la taxa de terrasses per un total de 36.000 euros, que s’ha prorrogat en 2021 mentre estiga en vigor l’estat d’alarma.Ocupació i ajudes socials

A més de les accions de suport al comerç local, l’alcalde Manolo Civera ha destacat que “s’han posat en marxa altres iniciatives, en el marc del Pla Llíria Viva, per a atendre els col·lectius més vulnerables en aquesta crisi sanitària i econòmica”.

Amb el Pla Municipal d’Ocupació i altres programes de formació i ocupació amb finançament autonòmic, s’han contractat un total de 115 persones amb una inversió de més d’1,3 milions d’euros.

En el pla social, el pressupost previst d’ajudes d’emergències de Serveis Socials es va acabar duplicant en 2020, per a destinar finalment 216.000 euros per a arribar a 695 famílies de Llíria. A més, es van repartir aliments adquirits en els comerços locals, a través de la Federació del Comerç, a 433 unitats familiars.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

setze − 6 =