25n
25N
25N

Llíria participarà en el debat per a trobar solucions per a la indústria cultural i gastronòmica

Amb el títol “Creativitat Preventiva” les Ciutats Creatives de la UNESCO a Espanya donaran veu als seus artistes, creadors i intel·lectuals en una trobada virtual

Llíria participarà en el debat per a trobar solucions per a la indústria cultural i gastronòmica
22/10/2020 -

Després d’una trobada nacional celebrada el mes de febrer passat a la ciutat de Burgos, les ciutats que conformen la Xarxa de Ciutats Creatives de la UNESCO a Espanya (Bilbao, Burgos, Barcelona, Dénia, Granada, Sevilla, Llíria, Terrassa i Valladolid) celebraran una trobada virtual, acompanyades pels seus artistes de referència, els pròxims dies 26 i 28 d’octubre.

En esta I Trobada Virtual d’Artistes de les Ciutats Creatives d’Espanya es comptarà amb professionals vinculats als diferents camps creatius que desenvolupen els projectes d’aquestes ciutats. Està confirmada la col·laboració de l’escriptor Manuel Vicent o l’editora Silvia Sesé representant la creació literària, els cuiners Quique Dacosta i Miguel Cobo en l’àmbit gastronòmic, els músics Mario Torrijo i Llibert Fortuny, així com experts en cinema com Roberto Lozano, Jesús Lens o Iván Miñambres.

Llíria estarà representada per l’escultor Rodolfo Navarro i el músic Mario Torrijo

Al costat d’ells intervindran artistes de disciplines tan diverses com l’escultura, el disseny, el dibuix, l’arquitectura o l’art com Anna Taratiel, Rodolfo Navarro, Mayaya Cebrián, Elisa dels Reis, Yanisbel Martínez o Conrad Roset, professionals que proposen la connexió amb les possibilitats de creixement del sector encara en temps de crisi.

Seguint el fil conductor del títol de la trobada, “Creativitat preventiva”, les taules de debat, dirigides pels representants de les ciutats creatives de Granada, Burgos i Llíria, giraran entorn de l’exposició de les diferents realitats del sector cultural a l’hora de fer front a l’actual crisi, la resiliència dels artistes davant aquesta adversitat i el paper de la creativitat en la reconstrucció de les ciutats del futur.

Aquestes dues jornades han sigut dissenyades a conseqüència de les iniciatives de promoció conjunta d’aquest grup de ciutats que formen part de la xarxa internacional UNESCO Creative Cities, i que compta amb el suport institucional de l’Agència Espanyola de Cooperació Internacional per al Desenvolupament del Ministeri d’Afers exteriors.

La Xarxa de Ciutats Creatives UNESCO està conformada actualment per 246 ciutats de tot el món de les que només 9 es troben a Espanya amb les següents referències: Bilbao (Ciutat Creativa del Disseny) Barcelona i Granada (Ciutats Creatives de la Literatura), Sevilla i Llíria (Ciutats Creatives de la Música), Terrassa i Valladolid (Ciutats Creatives del Cinema), i Dénia i Burgos (Ciutats Creatives de la Gastronomia).

Programa

Dilluns 26 d’octubre:
17.00 Obertura institucional
17.30 Resistirem? Els nostres artistes davant la crisi.

Dimecres 28 d’octubre:
17.30 Ens reinventem? Solucions en un nou escenari.
19.00 Imaginem? El futur de les ciutats creatives.

Les taules de debat es podran seguir a través del Canal de Youtube Terrassa City Of Film, ciutat responsable de la difusió de l’esdeveniment.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

vint + catorze =