25n
25N
25N

Llíria commemora el Dia Mundial de la Bicicleta

La regidoria de Mobilitat Sostenible reivindica, en aquesta jornada, la bici com a mitjà de transport net, sostenible, lliure de fums i sorolls

Llíria commemora el Dia Mundial de la Bicicleta
03/06/2021 -

L’Ajuntament de Llíria se suma hui a la commemoració del Dia Mundial de la Bicicleta, una efemèride que se celebra des de l’any 2018, quan va ser declarada per l’Assemblea General de les Nacions Unides. L’objectiu és reivindicar, davant el planeta, les qualitats d’aquest mitjà de transport universal i compromés amb la lluita contra el canvi climàtic, la contaminació i la congestió del trànsit a les ciutats.

Segons recalca l’edil de Mobilitat Sostenible, Paco García, “Llíria forma part de la Xarxa de Ciutats per la Bicicleta i està treballant, des de fa anys, en la transformació de la mobilitat local, amb una aposta ferma per millorar el transport públic i tractant d’incentivar l’ús d’altres maneres de desplaçament com la bicicleta”.

García també ha assenyalat que “enguany ens hem marcat com a objectiu desenvolupar un Pla Director de la Bicicleta en el municipi, on es faça una auditoria de tots els carrils ciclistes existents i les possibles interconnexions entre ells, tant urbanes com interurbanes”.

Així, la regidoria treballa, a més, treballa en l’ampliació de la xarxa de carrils bici en el municipi, i en altres projectes enfocats a incrementar l’ús d’aquest mitjà de transport alternatiu i ecològic, com la constitució d’una xarxa d’aparcaments per a bicicletes.

“Fomentar l’ús de la bicicleta i la conversió en zona de vianants d’alguns carrers i places són els eixos d’actuació sobre els quals centren el full de ruta de l’àrea de Mobilitat Sostenible”, ha explicat l’edil.

El lema ‘És el Moment’ ha sigut el triat enguany des de la Xarxa de Ciutats per la Bicicleta per a commemorar aquest 3 de juny, per a conscienciar sobre l’ús d’aquest mitjà de transport i que cada bici més al carrer és un cotxe menys en circulació.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tretze − tres =