25n
25N
25N

Llíria City of Music rendeix un homenatge virtual a les víctimes del terratrémol i tsunami del Japó en el seu desé aniversari

Les Ciutats Creatives nipones i l’Ambaixada del Japó a Espanya reben un vídeo amb les fotografies “Llàgrimes de la Terra” i una composició de guitarra especialment creada per a l’ocasió

Llíria City of Music rendeix un homenatge virtual a les víctimes del terratrémol i tsunami del Japó en el seu desé aniversari
10/03/2021 -

L’11 de març de 2011, el país del Japó va ser colpejat per un desastre sense precedents, el gran terratrémol i tsunami de l’Est del Japó. La societat nipona va ser un exemple davant el món per la seua capacitat de resiliència i superació. Just deu anys després, Llíria ha volgut rendir un homenatge en memòria de les víctimes a través de la música i les imatges.

Des de Ca La Vila, emblemàtica seu de l’Ajuntament edetà, es mostra al món una selecció de fotografies originals de la catàstrofe, obra del fotògraf japonés Satoshi Ueda, qui va perdre a la seua mare víctima del tsunami. Ueda va mostrar la devastació a la seua ciutat natal, Rikuzen Takada, a través de l’exposició ‘Tears of Earth’ (Llàgrimes de Terra) que ha sigut exposada en països com el Japó, Itàlia, França o Rússia. Les imatges també van formar part de l’informe oficial d’UNICEF sobre el terratrémol, present en la seu de Nacions Unides a Nova York.

L’Agrupació Musical Edetana “Vicente Giménez” de Llíria ha participat en aquest homenatge a través d’una composició de guitarra clàssica, composta especialment per a l’ocasió amb el nom ‘Llàgrimes de la Terra’, obra del prestigiós músic Mario Muriana.

El guitarrista ha estrenat aquesta peça acompanyada per una selecció de les impactants imatges captades per Ueda durant la catàstrofe, el desig de la qual és que les persones afectades pervisquen per sempre en la nostra memòria.

El vídeo, que està disponible en el canal de YouTube de l’Ajuntament de Llíria (https://youtu.be/onrcwnb33ew), s’ha distribuït des de Llíria City of Music a l’Ambaixada del Japó a Espanya, així com a les Ciutats Creatives d’Hamamatsu, Tambasasayama, Tsuruoka, Kobe, Sapporo, Nagoya, Yamagata, Kanazawa i Asahikawa. A més, serà difós a través d’algunes les principals televisions del país del sol naixent.

L’alcalde Manolo Civera ha manifestat que “dins de la seua missió com a Ciutat Creativa de la UNESCO, Llíria ha volgut mostrar així, a través de la cultura, el seu compromís i solidaritat amb el poble del Japó, a través d’una acció que compta amb el suport del clúster de Ciutats Creatives de la Música de la UNESCO i s’engloba sota el seu lema global We’re Culture”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quinze + set =