caixa popular

Llíria celebra el Dia de record a les víctimes de la Guerra Civil

La historiadora Cristina Escrivá oferix una conferència sobre l’Institut Obrer de València i un dels seus alumnes, el reconegut edetà Mas Quiles

Llíria celebra el Dia de record a les víctimes de la Guerra Civil
28/03/2018 -

L’Ajuntament de Llíria s’ha sumat hui a la celebració del Dia de record i homenatge a les víctimes de la Guerra Civil i la dictadura a la Comunitat Valenciana. La regidoria Cultura i Memòria Històrica ha organitzat una conferència sobre l’Institut Obrer de València i un dels seus destacats alumnes, el músic edetà Juan Vicente Mas Quiles.

La historiadora Cristina Escrivá ha oferit la xarrada dedicada a esta institució educativa pionera, que va ser la primera creada a Espanya pel Govern de la República el 1936, i que tenia com a objectius dotar a les classes populars d’un nivell adequat en formació i coneixements, per a elevar el nivell cultural del país i, al mateix temps, preparar a un grup de persones per a les labors de reconstrucció que serien necessàries quan finalitzara la guerra.

El reconegut compositor i director de bandes, Juan Vicente Mas Quiles, va ser un dels seus alumnes més avantatjats. L’alcalde Manolo Civera i el regidor de Cultura, Paco García, han entregat a la família del músic de 97 anys d’edat, que no ha pogut assistir a l’acte per motius de salut, un reconeixement per la seua trajectòria en el centre.

Una altra il•lustre persona nascuda a Llíria, el pintor José Manaut, va ser nomenat professor de l’Institut Obrer de València encara que no va arribar a exercir.

La conferència oferida hui es complementa amb una exposició sobre els Instituts Obrers entre 1936 i 1939, que es podrà visitar als Banys Àrabs fins al 8 d’abril.


xs puzol

mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

vint − 11 =

Tardor
exposicion caps tallats
Paiporta
cultura als barris