25n
25N
25N

Llíria celebra el Dia Mundial de l'Art amb la clausura de l'exposició '17 ODS, 17 Mirades'

La mostra es podrà continuar gaudint virtualment amb l’el vídeo que s’ha publicat en el canal de YouTube de l’Ajuntament

Llíria celebra el Dia Mundial de l'Art amb la clausura de l'exposició '17 ODS, 17 Mirades'
15/04/2021 -

Llíria City of Music celebra hui dijous, 15 d’abril, el Dia Mundial de l’Art amb una innovadora iniciativa per a valorar els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible a través de la pintura i la creativitat. Per a això ha comptat amb la cooperació d’altres tres ciutats pertanyents a la Xarxa UNESCO: Bilbao, Ciutat Creativa del Disseny; Viborg, Ciutat Creativa de les Arts Digitals i l’Havana, Ciutat Creativa de la Música.

Dins de la missió encomanada per la UNESCO, “Llíria manté el seu compromís cap a la cultura com a vehicle de desenvolupament local, cooperació internacional i conscienciació respecte a l’Agenda 2030 i la sostenibilitat”, ha destacat l’alcalde Manolo Civera

En aquesta ocasió, al costat de Bilbao, Viborg -Dinamarca- i l’Havana -capital cubana-, totes elles Ciutats Creatives, Llíria va seleccionar a 17 artistes perquè expressaren la seua visió sobre cadascun dels 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible, usant cadascun d’ells una tècnica pictòrica de la seua elecció.

L’Havana ha contribuït amb la música que acompanya l’exposició virtual, composta pel mestre cubà Rodrigo García Ameneiro. També amb una obra del pintor Alberto Hernández, inspirada en l’ODS número 13 (Acció pel clima). Viborg, Ciutat Creativa de les Arts Digitals, participa a través de la visió de la pintora danesa Susanne Ahrenkiel, inspirada en l’ODS 4 (Educació de qualitat). Bilbao, Ciutat Creativa del Disseny, expressa la seua mirada a través de dos de les seus pintors: Ione Larrañaga, amb l’ODS 11 (Ciutats i comunitats sostenibles) i Paul Caballero, amb l’ODS 17 (Aliances per a aconseguir els objectius).

La mostra, que ha estat oberta al públic en l’últim mes, a Ca la Vila, culmina aquest dijous i serveix també com a homenatge al pintor local José Manaut, coincidint amb el 50 aniversari de la seua mort. Hui 15 d’abril, Dia Mundial de l’Art, un vídeo a manera d’exposició virtual amb totes les pintures s’ha llançat des dels canals digitals de Llíria conjuntament amb la resta de ciutats participants.

En representació de Llíria City of Music han participat els artistes Rodolfo Navarro, Beatriz Carbonell, Weronika Zerdzinska, Fina García, Francis Montesinos, Blai Tomás, José Antonio Campos, José Arnau Belén, Juan Antonio del Camp, Daniel Escarabajal, Gonzalo Romero i Stella Manaut.

L’exposició es clausura aquesta vesprada amb una performance, en la qual l’artista Rodolfo Navarro pintarà en directe, durant dues hores, un quadre amb una nova visió del cercle que representa als 17 ODS.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

6 + disset =