25n
25N
25N

Llíria aprova els pressupostos de 2020

Llíria aprova els pressupostos de 2020
14/02/2020 -

L’Ajuntament de Llíria ha aprovat el pressupost municipal per al present exercici, amb els vots favorables dels grups PSOE i Compromís-MOVE, i en contra del PP i Ciudadanos. Els comptes públics de 2020 se situen en 20.361.562,10 euros, la qual cosa suposa un increment de l’1,67% respecte a l’any anterior.

L’edil d’Hisenda, Joanma Miguel, ha assenyalat que són uns pressupostos “que aposten especialment per l’educació, l’esport, la protecció social, el foment de l’ocupació i la millora dels serveis públics per al manteniment del municipi”.

“Aquests comptes projecten un model de ciutat emprenedora, amable amb les persones, amb una prestació de serveis més eficients i una ferma implicació amb l’Agenda 2030, que tindrà a més una partida específica, per a promoure l’accessibilitat, el desenvolupament sostenible i el benestar de tots els llirians i llirianes”.

1,35 mill. € en inversions

El capítol d’inversions, pressupostat en 1.350.000 euros, pivota sobre tres eixos fonamentals: infraestructures educatives, instal·lacions esportives i millora de l’entorn urbà. El pressupost contempla una partida de 500.000 euros per a iniciar el Pla Municipal per l’Esport a Llíria, en el qual al llarg de la legislatura es preveu invertir 1,5 milions d’euros en el Poliesportiu El Canó i el Pavelló Pla de l’Arc.

Igualment, “els comptes de 2020 donaran cobertura a la construcció i reforma de tres centres educatius, i per primera vegada, després de més de 40 anys, es construirà un nou col·legi públic a Llíria”, ha destacat Joanma Miguel.

Les inversions previstes en la millora de l’entorn urbà se centraran inicialment en actuacions en els barris del Pich i la Vila Vella (260 mil €), adequacions i millores de zones d’aparcament (100 mil €), o un concurs d’idees per a la reforma de la plaça Major (65 mil €).

Aquestes inversions en el nucli urbà es traslladen també a les urbanitzacions: accessos als nuclis residencials de la zona dreta del Sant Vicent (100 mil € enguany amb una inversió pluriennal total de 450 mil €), implantació de clavegueram i asfaltat bàsic (70 mil €), i compra de pous per a portar aigua potable a tots els nuclis residencials de Llíria (35 mil €).

“Aquest pressupost es veurà millorat amb les ajudes de la Diputació i la Generalitat amb els Fons de Cooperació i Programa SOM, o les subvencions de les conselleries de Polítiques Inclusives i d’Educació, que permetrà, per exemple fer en els dos pròxims anys la inversió més gran en infraestructures educatives de la història de Llíria”, ha manifestat el regidor d’Hisenda.

D’altra banda, Joanma Miguel ha volgut destacar que el pressupost destina més d’1 milió d’euros per a la neteja viària i d’edificis, així com la recollida de residus, “per la qual cosa la licitació dels nous contractes d’aquests serveis permetrà disposar de més recursos humans i materials als carrers per a mantenir una ciutat més neta”.

La partida de Serveis Socials s’incrementa un 4,8% per a atendre les persones més desfavorides i desenvolupar de manera eficient els diferents programes socials.

Foment de l’ocupació

Igualment, l’edil ha recordat que el Polígon de Carrasses, “amb més del 30% de la superfície ocupada i perspectives de continuar creixent enguany és el gran motor del creixement de l’ocupació en la localitat, servirà per a augmentar els ingressos municipals, i també hem sol·licitat a l’IVACE noves subvencions, per valor de més de 500.000 euros, per a continuar invertint en la resta de sectors industrials del municipi”.

Per últim, ha comentat que es manté la congelació fiscal i els comptes compleixen amb la regla de despesa i els objectius d’estabilitat pressupostària.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres + 8 =

Informacion coronavirus
diputacion covid19
Informacion coronavirus
mancomunidad horta sud
informacion coronavirus