25n
25N
25N

Llíria anuncia mesures extraordinàries pel significatiu increment de la incidència acumulada per COVID

Entraran en vigor aquesta mitjanit i estaran vigents fins al pròxim 15 de gener

Llíria anuncia mesures extraordinàries pel significatiu increment de la incidència acumulada per COVID
29/12/2020 -

La Junta de Govern de Llíria ha acordat hui l’adopció una sèrie de mesures extraordinàries enfront de la propagació de la COVID-19 en la localitat. L’alcalde Manolo Civera ha manifestat la seua “preocupació per les dades que disposem dels últims dies, i que també ens han traslladat les autoritats sanitàries, pel significatiu augment de contagis que s’ha produït en la població”.

Segons les últimes xifres publicades per la Conselleria de Sanitat, la incidència acumulada se situa en un 468,76 al municipi, i actualment hi ha 109 casos actius. A més, s’han originat diversos focus de contagi, amb un macrobrot social que va afectar 27 persones.

De la mateixa manera, el primer edil ha informat que les anàlisis de les aigües residuals que es realitzen periòdicament per a detectar traces de SARS-CoV-2, “constaten la negativa evolució de la situació epidemiològica amb valors de risc alt. Els últims resultats, del passat 24 de desembre, van registrar 14 milions d’unitats genòmiques per litre, el doble que la setmana anterior i enfront de les 270 mil unitats detectades l’11 de desembre, la qual cosa reflecteix que des del pont festiu la tendència de contagis ha anat creixent de manera exponencial”.

Per tot això, l’alcalde Manolo Civera ha fet una nova crida a tota la ciutadania de Llíria “a complir estrictament les indicacions de les autoritats sanitàries sense abaixar la guàrdia gens ni mica en aquesta recta final de les festes nadalenques. Ara toca màxima responsabilitat, prudència i disciplina per a no haver de lamentar-se després, perquè el risc segueix present”.

Mesures adoptades

Les mesures recollides en la Resolució d’Alcaldia que s’ha publicat hui, entraran en vigor a les 00.00 hores del 30 de desembre i estaran vigents fins al pròxim 15 de gener.

Aquest acord recull l’obligació als establiments d’hostaleria de retirar les terrasses a les 20.00 hores i fins a l’hora de tancament del local.

A més, se suspenen totes les activitats culturals i tallers organitzats per l’Ajuntament de Llíria, així com l’Escoleta de Nadal i la resta de programació infantil i juvenil. Així mateix, es cancel·la l’autorització d’actes de les associacions o entitats privades que se celebren en instal·lacions municipals.

Igualment, els parcs i jardins romandran clausurats, mentre que el Parc de Sant Vicent només es podrà usar per a passejos i esport individual.

Es cancel·len les activitats esportives en instal·lacions municipals, a excepció dels entrenaments i competicions federades, que s’hauran de realitzar sense públic, i es tanquen els vestidors de les instal·lacions esportives.

Pel que respecta a serveis municipals, es manté l’atenció presencial en l’Oficina d’Atenció Ciutadana, Serveis Socials i Oficina de Recaptació amb cita prèvia. En la resta de dependències s’atendrà només telefònicament. L’Espai Jove i la Biblioteca municipal estaran tancats, encara que en aquest últim cas es manté el servei de préstec i devolució de llibres. També se suspenen les activitats dels tallers municipals de diversitat funcional.

D’altra banda, es mantindran oberts els mercats no sedentaris i el Cementeri Municipal, encara que en aquests espais es reforçarà el protocol COVID.

Finalment, encara que no estava prevista la celebració de la Cavalcada de Reis per les mesures marcades per situació sanitària, s’anava a celebrar un acte cultural el dia 5 amb la presència de Ses Majestats d’Orient, però en suspendre’s tota activitat municipal, l’Ajuntament oferirà la seua visita a través del seu canal de YouTube perquè almenys tots els xiquets i xiquetes de Llíria puguen veure’ls en eixa màgica vesprada.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 + 13 =