25n
25N
25N

Llíria estableix un acord d'agermanament amb La Plata i Boulemane

Els tres municipis promouran projectes de cooperació a través de la música i la cultura local

Llíria estableix un acord d'agermanament amb La Plata i Boulemane
08/10/2019 -

L’alcalde de Llíria, Manolo Civera, ha signat amb els seus homòlegs en La Plata (Colòmbia), Luis Armando Ricardo Castillo, i en Boulemane (el Marroc), Amhaouch Mohamed, un acord d’agermanament entre els tres municipis. La trobada celebrada a la ciutat colombiana del departament del Hulia ha sigut impulsat també amb la col·laboració de les organitzacions AsurMontaña, Coalition Mountain i Esmontañas, el president de les quals, Francisco Boya, ha rubricat també el document com a promotor del projecte de cooperació entre territoris de muntanyes.

El primer edil ha destacat que “es tracta d’una experiència única entre tres ciutats de tres continents diferents de les que ens uneix la música, però que pretén establir uns llaços de cooperació més amplis basats en els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible que promou Nacions Unides i en l’Agenda 2030”.

De fet, “ja hi ha diversos organismes internacionals que han valorat positivament i han donat el seu suport a la iniciativa, com l’Organització Mundial del Turisme”, ha assenyalat Civera.

Al mateix temps que ha remarcat que aquest tipus de projectes “emergeixen de la nostra vocació per la cooperació internacional en el camp de la música, com ja vam establir amb el districte xinés de Pinggu, i pels quals també aspirem a ser reconeguts com a Ciutat Creativa de la Música per la Unesco”.

L’acord pretén promoure projectes de cooperació a través de la música i la cultura de cada municipi, però també amb un impacte en la seua economia, educació, turisme i la modernització de la seua administració local.

“Aquesta iniciativa servirà per a intercanviar experiències amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida i els coneixements dels nostres habitants, i potenciar així la prosperitat i el desenvolupament dels tres territoris”, ha assegurat l’alcalde.

El programa d’agermanament, amb una vigència de cinc anys, establirà contactes periòdics i la posada en marxa d’activitats i projectes anuals en qualsevol camp d’interés comú. A més, s’obri a la possibilitat d’incorporar a actors civils locals per a reforçar els seus objectius.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × 1 =