25n
Orgull
Orgull

Llíria activa els Punts Violeta per garantir unes festes lliures d’agressions sexistes

Per segon any consecutiu, la Regidoria d’Igualtat s’implica amb la ciutadania per a aconseguir tolerancia zero davant els comportaments i agressions sexistes.

Llíria activa els Punts Violeta per garantir unes festes lliures d’agressions sexistes
22/08/2019 -

La ciutat de Llíria s’ha marcat com a objectiu unes festes lliures d’agressions i comportaments sexistes. Per això, el municipi activarà per segon any consecutiu els Punts Violeta, un espai on podrán dirigirse totes aquelles persones víctimes d’agressions i comportaments sexistes i on rebran el suport i l’ajuda que necessiten. A més d’estos punts, professionals de l’àmbit de la igualtat realitzaran campanyes de sensibilització, prevenció i acompanyament de manera itinerant dins de l’espai festiu.

Cunya de la Campanya

Els festers i festeres de Llíria han mostrat una gran predisposició per a col.laborar amb esta iniciativa, com així reconeix la regidora d’Igualtat, Vallivana Murgui: “Els festers i festeres són jóvens conscients dels problemes que patixen les dones en este tipus de celebracions. Totes les associacions que treballen per les festes de Llíria han mostrat una gran sensibilitat i están implicades en ajudar a activar la resposta ciutadana de rebuig a la violència sexista”. El pròxim 29 d’agost, de 10:30 a 13:30, tindrà lloc un taller de sensibilització per als festers i festeres de la Puríssima i el Remei, organitzat per les professionals de ‘Formigues Lila’. Durant tres hores es reflexionarà al voltant de com actuar davant situacions d’agressions, i es promocionarà la creació d’espais segurs, protegits i diversos dins de les festes.

Com l’any passat, s’instalaran els Punts Violeta: stands informatius amb persones formades en la prevenció i actuació davant la violència sexual, que lluiran una camiseta identificativa i oferiran la informació necessària. Durant les festes de la Puríssima (19 d’agost a 2 de setembre) hi haurà dos stands informatius amb horari nocturn de cuatre hores, situats en el pati de Sant Francesc, en el Llar de les persones jubilades. Durant les festes del Remei (26 d’agost a 8 de setembre) també s’instalaran dos stands informatius amb horari nocturn de cuatre hores, en el pati de l’esglèsia del Remei. Les accions presencials serán de cuatre dies.

A més de recolçar a les dones acosades, la instalació dels Punts Violeta té com a finalitat la sensibilització del públic, la concienciació i la prevenció amb l’objectiu de garantir unes festes lliures de comportaments i agressions sexistes. “La violència masclista és un problema social, és responsabilitat de tots. Per això és necessari que l’administració i la ciutadania activa sumen forces per a previndre, educar i sensibilitzar”, explica Vallivana Murgui. S’ha previst l’emissió de la campaña de sensibilització en xarxes socials i premsa. Durant els actes, cada festa tindrà 2000 palmitos informatius, 50 cartells, 200 xapes, 30 mocadors i 1 pancarta per instar a la tolerància zero amb els comportaments masclistes. Al web municipal s’oferix un detallat protocol dels Punts Violeta i el pla d’actuació.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un + 3 =