25n
25N
25N

Llíria acull una jornada sobre Transició Energètica i els models d'energies sostenibles

La Universitat Politècnica de València mostrarà el projecte SimBioTIC, que pretén convertir al municipi edetà en una “smart city” i lluitar contra el canvi climàtic

Llíria acull una jornada sobre Transició Energètica i els models d'energies sostenibles
28/06/2018 -

El Consorci València Interior (CVI) ha organitzat la jornada Iniciatives per a la Transició Energètica en la Comunitat Valenciana, amb la col•laboració de l’Ajuntament de Llíria, la Universitat Politècnica de València i l’Institut ITACA de la UPV.

L’acte, que se celebrarà dilluns que ve 2 de juliol a l’edifici Multiusos de Llíria, té com a finalitat mostrar els resultats del projecte SimBioTIC i debatre sobre la seua aplicació en el Pacte d’alcaldes. A més, pretén servir d’escenari al debat sobre una transició a models d’energia sostenibles i responsables en l’àmbit de la Comunitat Valenciana.

L’alcalde de Llíria i president del CVI, Manolo Civera, ha manifestat que es tracta de reflexionar “cap a quin camí anem en matèria d’eficiència energètica, així com impulsar este enfocament des de les entitats locals, sempre amb la ment posada en els models més sostenibles”.

En la primera taula es tractaran qüestions referents als diferents models per al Pacte d’Alcaldes, en el que participaran el membre de la Xarxa de Ciutats pel Clima i alcalde de Riba-roja, Robert Raga, el membre de la xarxa District Heating i alcalde de Forcall, Santiago Pérez, el secretari general de la Federació Valenciana de Municipis i províncies, Vicente Gil, acompanyats també per l’alcalde Manolo Civera.

A continuació, el catedràtic de Física Aplicada de la Universitat Politècnica de València (UPV), Javier Urchueguía, explicarà en profunditat el projecte SimBioTIC. Es tracta d’una proposta integral de la UPV a l’Ajuntament de Llíria que desenvolupa i proporciona una sèrie de ferramentes basades en les noves tecnologies d’informació i comunicacions, que permetran al municipi edetà i a la seua ciutadania lluitar contra el canvi climàtic.

SimBioTIC té com principal repte contribuir al procés de fer de Llíria una ciutat intel•ligent (Smart City), aplicant les més avançades tecnologies de la informació i de la comunicació (TIC) amb l’objectiu de millorar les seues infraestructures per a garantir un desenvolupament sostenible, un increment de la qualitat de vida, una major eficàcia dels recursos disponibles i una participació ciutadana activa.

La següent taula d’esta trobada porta per títol “Reptes i desafiaments de la transició energètica en la Comunitat Valenciana” i en ella s’abordaran les diferents vies per a aconseguir una transició energètica real, basant-se en diversos models tècnics i jurídics. Estarà moderada pel diputat provincial de Projectes Europeus, Bartolomé Nofuentes, i en ella participaran la secretària autonòmica d’Economia Sostenible, Blanca Marín, així com diverses cooperatives especialitzades en matèria d’energia.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

20 − un =

CCCC
torrent