Llibres humans i visita al cor de la ciutat d'Alaquàs

Guardar

imagen-cuadrada-para-redes-y-guasap-copia
imagen-cuadrada-para-redes-y-guasap-copia

El Castell d’Alaquàs es convertirà demà dimecres 29 de novembre en una Biblioteca Humana. Representants de diferents temàtiques artístiques compromesos amb l’educació donaran vida a aquesta iniciativa organitzada per l’Ajuntament d’Alaquàs per celebrar el Dia Internacional de la Ciutat Educadora. Un encontre que se celebra per segona vegada a nivell mundial i del qual Alaquàs s’ha volgut fer ressò amb l’objectiu de mostrar el seu compromís amb els principis de la Carta de Ciutats Educadores, per tal de revitalitzar-lo i implicar a la ciutadania.

Per a l’Alcaldessa d’Alaquàs, Elvira García Campos, “Alaquàs forma part de la Xarxa Mundial de Ciutats Educadores perquè creiem que és en la ciutat on les persones s’eduquem, en eixe espai vital on vivim, compartim la nostra vida i on desenvolupem totes les polítiques d’igualtat i d’educació”.

L’acte se celebrarà a les 19 hores al Castell i comptarà amb la participació de veïnes i veïns compromesos amb l’educació i que treballen diàriament per garantir una educació de qualitat a través de les seues iniciatives i activitats. Xiquets, joves i adults representants d’arts com la música, el teatre, la pintura, l’esport i la participació donaran vida a la jornada contant el seu llibre.

L’artista local Carmen Mateu Guiot contarà “Colorín, Colorado”, el músic Enric Parreño Moratalla donarà lectura a “So(n)ando”, el jove Vicent Navarro Sardina contarà “Gaudir, gaudir i gaudir”, l’esportista Jorge López Palenzuela “Nunca hay que rendirse i l’actor Adrián Cabezas Sánchez, donarà lectura a “Ser o no ser”. L’activitat estarà coordinada per la mestra Pilar Latorre Morant.A continuació es realitzarà una visita guiada al cor d’Alaquàs a càrrec de Via Heraclia per tal d’apropar la història d’Alaquàs i l’evolució dels temps a tots els veïns i veïnes que es vulguen sumar a la iniciativa. El recorregut s’iniciarà al Castell d’Alaquàs i a continuació es visitarà el portal de València i Molí, en l’actualitat principi del carrer Major i final de l’avinguda Miguel Hernández. Després es dirigiran cap a l’església de l’Assumpció, al portal de la Moreria, a la plaça del Santíssim, al forn de la Vila i finalment al carrer Major, com a línia de separació de les dues comunitats amb el tercer Portal d’entrada a la vila mirant a ponent cap a l’església de l’Olivar. Una interessant visita que mira al passat per comprendre millor el futur.

Alaquàs, Ciutat Educadora

Alaquàs ha estat sempre ciutat pionera en matèria educativa. La seua xarxa educativa i els recursos que ofereix són exemple a diari d’altres ciutats i col·lectius que es traslladen fins el municipi per conèixer les seus iniciatives. La seua adhesió a aquesta celebració internacional és un pas més en el seu compromís amb l’educació de qualitat. El Dia Internacional de la Ciutat Educadora ha estat promogut per l’Associació Internacional de Ciutats Educadores de la qual formen part un total de 485 ciutats de 36 països de tots els continents. L’objectiu és promoure el compliment dels principis establits en la Carta de Ciutats Educadores i i fomentar el diàleg, la reflexió i l’intercanvi entres les ciutats. Ser Ciutat Educadora implica apostar per l’educació com a motor de canvi així com el compromís amb un model de ciutat en que primen la igualtat d’oportunitats, la justícia social, la democràcia participativa i la convivència.

Llibres Humans

Llibres Humans és una iniciativa que es va engegar a Dinamarca a la fi dels anys 90 en una època en la que el país nòrdic va començar a rebre moltes persones emigrants provinents de llocs i cultures molt diferents, la qual cosa va generar algunes tensions socials. Per combatre l’exclusió social i la discriminació, un grup de joves va proposar relacionar llibres amb persones per tal de trencar estereotips en la societat.

La biblioteca humana es va començar a reproduir en diferents països i reclutadors de llibres van començar a buscar persones que per diferents raons s’havien fet coneguts públicament en la seua comunitat per representar un moviment. La iniciativa finalitzava en una biblioteca o altre espai públic on es llegien històries i es portava a terme un diàleg entres els assistents i els llibres humans.

Destacats