25n
Orgull
Orgull

Arriben 36 immigrants a les costes d'Alacant en tres pasteres en les últimes 48 hores

Arriben 36 immigrants a les costes d'Alacant en tres pasteres en les últimes 48 hores
02/09/2019 -

Un total de 36 immigrants han arribat des del divendres i fins a última hora d’aquest passat diumenge a les costes d’Alacant (cala La Nuza del Campello, cala Portitxol de Xàbia i al Port d’Alacant). Huit d’ells han sigut traslladats a un CIE de Madrid mentre que la resta està a l’espera de passar a disposició judicial. Els dos únics menors estan sota la custòdia de Protecció de Menors.

L’última pastera a arribar va ser interceptada vora les 22.00 hores d’aquest diumenge per Salvament Marítim amb deu persones a bord i traslladades al port d’Alacant. Les persones rescatades són homes, majors d’edat i es troben en bon estat de salut.

En aquests moments aquestes persones estan custodiades per efectius de la Brigada Provincial d’Estrangeria i Fronteres d’Alacant de la Policia Nacional d’Alacant, a l’espera de passar a disposició judicial per a decidir sobre el seu trasllat a un CIE, segons han confirmat a Europa Press fonts policials.

Dels 16 immigrants que van arribar també aquest diumenge al voltant de les 18.30 hores a la Cala Portitxol de Xàbia, set es troben en la Comissaria del Cos Nacional de Policia de Dénia i nou a la Benidorm, a l’espera de passar a disposició judicial per al seu posterior trasllat a un CIE.

Els immigrants van ser recollits per agents de la Guàrdia Civil i Creu Roja, que també va participar en l’operatiu de rescat remolcant la pastera amb l’ajuda d’una moto aquàtica, a causa de la proximitat a les roques. Es tracta d’homes de 25 i 35 anys, amb bon estat de salut i de nacionalitat algeriana.

En l’operatiu de Creu Roja, van intervindre dues embarcacions de salvament, una ambulància, un vehicle d’intervenció i un vehicle de proveïment de Creu Roja Alacant. En total van participar un total de 13 efectius entre traductors, tècnics d’emergències sanitàries, patrons i socorristes. Es van entregar 16 kits d’higiene i quatre de roba.

Huit dels deu immigrants que van arribar el divendres al voltant de les 18.30 hores a Cala La Nuza al Campello han sigut posats a disposició judicial i traslladats a un CIE a Madrid, segons han confirmat a Europa Press fonts coneixedores de la seua situació. Els dos menors que van arribar en la mateixa pastera es troben sota la tutela de Protecció de Menors.

La Guàrdia Civil de l’El Campello va interceptar inicialment huit homes. Posteriorment es van localitzar a dues persones més, que havien fugit. La Creu Roja d’Alacant va mobilitzar a un equip quatre persones entre sanitaris, conductor d’ambulància i traductor. Entre el material desplaçat per a atendre els immigrants s’inclou kits de vestuari – roba nova per a poder canviar-se perquè solen vindre xopats-, articles d’higiene, mantes, aigua, aliments energètics.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × 1 =