25n
25N
25N

Arribada rècord de vacunes Pfizer a la Comunitat Valenciana: 290.160 dosi en dos dies

Arribada rècord de vacunes Pfizer a la Comunitat Valenciana: 290.160 dosi en dos dies
02/06/2021 -

La Comunitat Valenciana ha rebut aquest matí el segon avió previst amb vacunes Pfizer per a ser distribuïdes en centres de salut d’Alacant, Castelló i València, segons ha informat la delegada del Govern en l’autonomia, Gloria Calero.

Amb aquest nou enviament, que ha arribat al voltant de les 6.30 hores a l’aeroport de Manises, la Comunitat ha aconseguit un nou rècord de vacunes en sumar 290.160 dosi de Pfizer en dos dies. En concret, l’avió d’aquest matí transportava 146.250 dosi, que se sumen a les 143.910 que van arribar aquest dilluns. Entre totes les farmacèutiques, el Ministeri de Sanitat ha entregat a la Comunitat Valenciana més de 300.000 dosi en una setmana per a ser administrades a la població.

“Vacunes, vacunes i vacunes, ara estem en eixe moment i és on ens hem de centrar”, ha insistit la delegada, qui ha destacat que “el pla de vacunació ens permet mirar cap al futur amb seguretat, tranquil·litat i optimisme”.

A partir d’aquesta setmana els enviaments de Pfizer es rebran en l’aeroport de Manises tots els dilluns i dimecres. Aquesta decisió parteix de Pfizer/UPS per a evitar incidents en el transport aeri, perquè a partir d’un nombre de quilos, el gel sec no pot transportar-se en un únic avió i l’augment del nombre de safates que es produirà amb destinació a la Comunitat Valenciana obliga a desdoblegar la comanda.

Les vacunes de Pfizer han de transportar-se amb quantitats importants de gel sec per a mantenir la vacuna a una temperatura inferior a -70 graus centígrads, tal com marca el fabricant.

El gel sec és diòxid de carboni en estat sòlid, que passa a estat gasós sense abans passar per fase líquida. Aquesta circumstància és problemàtica perquè existeix el risc que poguera incapacitar a la tripulació de l’avió. És per això que el gel sec es considera un objecte perillós en l’aviació i el seu transport aeri està seriosament limitat.

Les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat continuaran custodiant el trasllat de vacunes des de l’aeroport de Manises als centres sanitaris valencians i el departament de Sanitat Exterior de la Delegació del Govern s’encarrega de certificar-les abans del seu lliurament a la Conselleria de Sanitat Universal de la Generalitat Valenciana.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

20 + tres =