25n
Orgull
Orgull

L'arribada d'una DANA amenaça l'inici de les Falles

La intensitat més gran d’aquestes precipitacions s’espera a l’interior, el sud de València i el nord d’Alacant

L'arribada d'una DANA amenaça l'inici de les Falles

L’inici de la setmana fallera estarà marcat per la inestabilitat dels últims dies, que ha provocat inundacions en diferents punts de la Comunitat Valenciana com Benicàssim, Sagunt o Canet d’en Berenguer i fins i tot una granissada a València en la vesprada d’ahir.

De fet, l’Agència Estatal de Metereología (AEMET) ha alertat de la possibilitat de l’arribada d’una depressió aïllada en nivells alts (DANA) que afectaria el territori valencià, sobretot, en la nit del dimecres al dijous, la nit de la Plantà. En aquest sentit AEMET ha activat un avís groc, a partir de demà a les 10 hores, per ruixats acompanyats de tempesta que poden ser localment forts, així com una alta probabilitat de granís i precipitacions acumulades en una hora.

La inestabilitat que causarà aquesta depressió en altura pot afectar els diferents actes que es desenvoluparan aquests dies, així com a la integritat dels monuments que copen ja els carrers de València i dels diferents municipis que celebren aquests dies la festa josefina.

AVÍS ESPECIAL

La Generalitat, a través del Centre de Coordinació d’Emergències, ha alertat als ajuntaments de la Comunitat Valenciana de l’arribada a diferents punts d’aquest territori de noves tempestes generalitzades a partir d’aquest dimecres.

La intensitat més gran d’aquestes precipitacions s’espera a l’interior, el sud de València i el nord d’Alacant al llarg de la nit del dimecres al dijous, segons indica l’administració autonòmica a través del compte de Twitter d’Emergències.

L’Agència Estatal de Meteorologia en la Comunitat Valenciana ha afirmat que aquests seran “uns actes fallers excepcionals d’estiu amb un clima molt diferent al de març”, data en la qual habitualment tenen lloc aquestes celebracions.

En un comunicat publicat per AEMET es destaca que “les tempestes es caracteritzaran per ser generalitzades i localment fortes o molt fortes”, de manera que “a més de gran quantitat d’aparell elèctric, podran anar acompanyades de ruixats i ratxes fortes o molt fortes de granís superior a dos centímetres”. Igualment, es ressalta que “a causa del forçament propi de les danes, les tempestes podran tindre lloc a qualsevol hora, de dia o de nit”.

Quant a l’evolució d’aquesta situació meteorològica adversa, la Generalitat sosté que “els models assenyalen que a partir del divendres la dana s’afeblirà, allunyant-se de la península” i donant fi a aquest episodi de tempestes generalitzades.

L’administració autonòmica ha afegit que en els dies successius, l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències continuarà informant de l’evolució de la situació meteorològica.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quinze + deu =