25n
Orgull
Orgull

Arriba a València el primer creuer després de 15 mesos d'aturada per la pandèmia

La ciutat dóna la benvinguda als turistes al ritme de ‘Paquito el xocolater’ i pasdoble

Arriba a València el primer creuer després de 15 mesos d'aturada per la pandèmia
27/06/2021 -

El Port de València ha rebut aquest diumenge al vaixell ‘Mein Schiff 2’, el primer creuer que arriba a la ciutat després de 15 mesos d’aturada per la pandèmia i amb el qual es reinicia l’activitat creuerista.

El vaixell ha fet entrada en el port a primera hora del matí, per la bocana Nord i escortat i rebut per arcs d’aigua de dos remolcadors de Boluda Towage Spain, segons ha detallat Valenciaport en un comunicat.

Els seus més de 800 turistes, de nacionalitat alemanya, han sigut benvinguts amb música valenciana com ‘Paquito El Xocolater’ o cançons de pasdoble.

Amb l’arribada del vaixell de la naviliera TUI, el recinte portuari valencià reinicia l’activitat creuerista. Es tracta d’un creuer que realitza un itinerari peninsular amb escales només en ports espanyols que arriba procedent d’Alacant i que partirà a última hora de la vesprada del moll de Creuers 1 al seu pròxim destí.

EXCURSIONS JA CONTRACTADES

Després del desembarcament amenitzat amb música, els creueristes s’han traslladat per grups en autobusos –amb la meitat de l’aforament– a les seues excursions per la ciutat i el seu entorn. Unes visites prèviament concertades, acompanyats en tot moment pel seu guia i amb un pla per al compliment de mesures de seguretat. I és que, actualment no està permés que els passatgers baixen a destí pel seu compte.

En aquesta primera escala d’un creuer després de l’aturada per la COVID-19, els creueristes visiten diversos enclavaments d’interés de la ciutat de València (centre històric, els parcs del riu i Vivers, així com Cuitat dels Arts i les ciències), però també hi ha grups que recorren l’Albufera, gaudeixen de l’aventura a Xulilla o les Coves de Sant Josep a La Vall d’Uixó.

PROTOCOLS I ACTIVITAT CONTROLADA

Els protocols de seguretat sanitària per la COVID-19 obliguen a mantenir una activitat molt controlada dels desplaçaments i interaccions dels passatgers que, des de primera hora del matí, estan desembarcant de manera escalonada per a realitzar alguna de les excursions contractades prèviament.

La responsable de creuers de l’Autoritat Portuària de València (APV), Francesca Antonelli, ha explicat que “la seguretat, tant de ciutadans com dels turistes, és ara mateix la prioritat d’aquestes excursions que realitzaran els passatgers d’aquest primer creuer que arriba a València”.

“Tots els agents implicats hem de valorar aquestes primeres experiències pilot, assegurant la traçabilitat dels turistes en aquests grups bambolla en excursions concertades per a complir tots els protocols de seguretat sanitària que exigeix la COVID-19, sense possibilitat del passatger de baixar a destí pel seu compte. A mesura que vaja evolucionant positivament la pandèmia, la situació anirà millorant i tornant a la normalitat”, ha indicat la responsable.

La responsable de creuers de l’APV ha recordat que prèviament a l’arribada del ‘Mein Shciff 2’, la naviliera TUI compleix les mesures de seguretat i prevenció recollides en el Protocol de control i Prevenció de la COVID-19 per als creuers en vaixells de passatge amb atracada en ports de la Comunitat Valenciana establit per la Conselleria de Sanitat.

A més, per a aquesta operativa dels creuers totes les empreses implicades (Autoritat Portuària, els consignataris Intercruises i Erhardt a València, la terminal Trasmediterránea, i l’operador turístic Intercruises), Conselleria de Sanitat i les entitats de promoció turística, han treballat intensament per a garantir la seguretat.

Per això, s’ha elaborat una oferta turística variada dins de la ciutat i els seus voltants amb excursions ‘bambolla’. Són excursions guiades, en grups reduïts i fomentant les experiències a l’aire lliure.

En tot moment, fins que la situació epidemiològica millore i els protocols sanitaris així ho indiquen, la prioritat és limitar la interacció amb la població local per a minimitzar els riscos de contagi. D’aquí ve que aquests primers passatgers que arriben a València tindran limitats els seus itineraris als plans dissenyats per les companyies en col·laboració amb l’APV.

L’obertura del sector creuerista era una notícia “molt esperada” per a tot el sector que participa en aquesta activitat que s’espera que avance positivament en els pròxims mesos. Des de l’APV es preveu que al juliol puguen reprendre’s en el port de València els creuers internacionals.

Ara mateix les navilieres estan reorganitzant les seues rutes i presentant els protocols sanitaris a les destinacions. De moment, el Port de València tornarà a rebre al ‘Mein Shiff 2’ el pròxim 11 de juliol.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × 4 =