25n
25N
25N

Economia llança la marca LLAMP per a impulsar l'emprenedoria basada en la innovació social i tecnològica i en objectius de desenvolupament sostenible

Economia llança la marca LLAMP per a impulsar l'emprenedoria basada en la innovació social i tecnològica i en objectius de desenvolupament sostenible
20/10/2020 -

La Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball llança la marca LLAMP per a impulsar l’emprenedoria basada en la innovació social i tecnològica i en objectius de desenvolupament sostenible.
Per això, sota la marca LLAMP, s’agruparan i reorientaran els serveis d’emprenedoria sostenible i innovació social i d’emprenedoria individual i col·lectiu de la Generalitat Valenciana amb l’objectiu de contribuir al canvi en el model productiu

El conseller d’Economia Sostenible, Rafa Climent, ha explicat que “necessitem una nova generació d’empresaris / treballadors emprenedors immersos en la cultura de la cooperació, sensibles a les noves necessitats i vulnerabilitats de l’Estat, de l’economia i la societat, conscients de la cura pel nostre territori i les persones”.

La Direcció General d’Emprenedoria i Cooperativisme, reorienta així els programes que ja realitza, i aquells que posarà en marxa en 2021, per a alinear- se amb les estratègies europees en matèria de resiliència, economia i innovació social, i facilitar així l’accés a diferents programes europeus. Per a poder desenvolupar aquestes noves accions, l’especialització en triple impacte (econòmic, social i ambiental), i el desenvolupament de la innovació social per a alinear-se amb Objectius de Desenvolupament Sostenible són peces fonamentals que han de fer-se visibles.

Igualment es busca connectar amb els i les emprenedores més joves per a poder captar el talent i dirigir-lo cap a la generació de projectes empresarials amb una visió específica, amb un fort component innovador i tecnològic, que impacten positivament en l’entorn i que generen equilibri social.

La secretària autonòmica Rebeca Torró ha destacat que “volem que els projectes emprenedors en qualsevol de les seues fases, puguen tindre accés a l’atenció que necessiten, de manera directa o a través dels agents de l’ecosistema emprenedor”.

La directora general d’Emprenedoria i Cooperativisme, Teresa García ha manifestat que “la Comunitat Valenciana, a través de l’especialització en triple impacte, pot desenvolupar un clúster d’innovació social, que contribuïsca a una millor alineació amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible”.

Programes d’emprenedoria de LLAMP

LLAMP, fa referència a l’esclat d’energia que existeix en un raig, evocant l’excitació que comporta la generació d’idees innovadores. La imatge és complementa amb tres figures geomètriques que indiquen el triple impacte: ambiental, social i innovador. No és casual tampoc que la fonètica valenciana de la paraula LLAMP coincidisca amb l’anglosaxona JUMP, a fi de transmetre l’impuls que els programes de la Conselleria pretenen traslladar a l’ecosistema emprenedor en matèria d’emprenedoria sostenible.

L’acció dels programes que agrupa LLAMP gira entorn de 4 àrees que estan recollides en diversos objectius del Pla Estratègic d’Emprenedoria 2019 a 2023:

1.- La recopilació de dades i l’observació de l’ecosistema emprenedor, tasca que la Direcció General d’Emprenedoria i Cooperativisme realitza amb diverses accions com el desenvolupament del Banc de Patents, el Llibre blanc del Cooperativisme de la Comunitat Valenciana o la recopilació de les dades de l’observatori de Startups, l’informe anual del qual es presentarà pròximament i que ja incorpora més de 700 startups a l’ecosistema valencià.

2.- El foment de la cultura emprenedora, per a generar pedrera de joves emprenedors i emprenedores i que es desenvolupa en l’àmbit universitari, però que en 2021 abastarà etapes més joves amb diversos programes amb l’FP. Actualment els programes amb la universitat generen al voltant de 150 projectes emprenedors, molts dels quals acaben constituint-se en empresa. Dins de les novetats més destacables per a 2021, es troba el programa LLAMP

DIGITAL, per a fomentar les plataformes cooperatives i la capacitació digital de col·lectius vulnerables.
3.- Però sobretot, es vol implementar la labor d’acompanyament i especialització en Emprenedoria Sostenible. L’escenari post Covid obliga a desenvolupar els projectes emprenedors des d’una altra perspectiva. Les manques que aquesta crisi ha posat sobre la taula reflecteixen la necessitat que l’activitat emprenedora es focalitze en activitats amb forta vocació ambiental i social, incorporant la innovació i la tecnologia en qualsevol àmbit de desenvolupament empresarial.

Per això, els programes que la Conselleria d’Economia realitza adquiriran aquesta triple perspectiva, i a més s’afegiran els Serveis de mentorització avançada, tant en emprenedoria individual, com a col·lectiva o cooperativa i també serveis d’acceleració en matèria de emprenedoria sostenible o alt impacte , que constituiran la primera acceleradora pública especialitzada en innovació social d’àmbit regional a la Comunitat Valenciana.

També cal teixir vincles a nivell territorial amb l’administració social per poder capilaritzar les tasques de sensibilització en Emprenedoria Sostenible, Economia i Innovació Social, establint un necessari suport amb la Xarxa local d’Agents de Desenvolupament Local en emprenedoria sostenible i innovació social.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dinou + dinou =