25n
25N
25N

L'IVC presenta a la Filmoteca 'Novio a la vista' de Berlanga

L'IVC presenta a la Filmoteca 'Novio a la vista' de Berlanga
25/02/2020 -

La Filmoteca projecta ‘Novio a la vista’ (1954) de Luis García Berlanga, demà dimecres 26 de febrer, a les 18 hores, i diumenge 1 de març, a les 20.00 hores.

Aquestes dues projeccions de ‘Novio a la vista’ s’emmarquen dins d’un cicle en col·laboració amb el Palau de les Arts Reina Sofia, iniciat al setembre i compost per pel·lícules que estableixen algun tipus de connexió amb espectacles programats aquesta temporada per les Arts.

La comèdia de Berlanga, rodada a Benicàssim, dialoga en aquest cas amb l’òpera ‘Il viaggio a Reims’, que es representa entre el 29 de febrer i el 14 de març.

Ambientada en 1825 l’obra de Rossini i en 1918 ‘Novio a la vista’, ambdues situen l’acció en complexos vacacionals on es reuneix una alta societat que forja les seues aliances entre balnearis i cures a peu de platja.

El film de Berlanga és una comèdia d’època la sàtira de la qual era perfectament transferible a la societat espanyola dels anys cinquanta. Darrere hi estaven alguns dels grans noms del cinema espanyol: escrita per Edgar Neville, Juan Antonio Bardem i el mateix Berlanga; produïda per Benito Perojo i amb la gran actriu Julia Caba en un repartiment que estigué a punt de protagonitzar Brigitte Bardot.

Protagonitzada per Josette Arno i Jorge Vico, la pel·lícula és una història d’amors adolescents: una jove va a la platja acompanyada pels seus pares a la recerca d’un pretendent. Sa mare vol que es case amb un enginyer major que ella, però la xica s’enamora d’un estudiant de la seua mateixa edat.

Dins del cicle també es projectaran ‘Los caballeros de la mesa cuadrada y sus locos seguidores’ (1975) de Terry Jones i Terry Gillian al maig, i ‘Nacida ayer’ (1950), de George Cukor, al juny.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × 2 =

Informacion coronavirus
diputacion covid19
Informacion coronavirus
mancomunidad horta sud
diputacion covid19