25n
25N
25N

L'IVASPE celebra el primer congrés internacional per reflexionar sobre el nou model de policia local valenciana

L'IVASPE celebra el primer congrés internacional per reflexionar sobre el nou model de policia local valenciana
17/11/2016 -

L’Institut Valencià de Seguretat Pública i Emergències (IVASPE) celebra hui dijous i divendres, 17 i 18 de novembre, el seu primer congrés internacional de policies locals per commemorar el 25 aniversari d’aquest centre de formació públic. Una vintena de ponents participaran en aquesta trobada de policies locals, alcaldes, regidors i tècnics de formació policial per intercanviar experiències entre diferents escoles autonòmiques, nacionals i internacionals d’agents locals i debatre sobre els nous reptes en el model policial de la Comunitat Valenciana.

El director general de l’Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències, José María Ángel, ha destacat que aquest congrés és una oportunitat “per reforçar un nou model de policia local més propera als ciutadans una policia transparent, oberta i sensible a la realitat social de la Comunitat Valenciana, una policia al servei del ciutadà”.

Després de la inauguració del congrés, al Centre Esportiu i Cultural de la Petxina tindrà lloc la primera taula rodona composta per agents i professors d’Universitat de Burgos, Barcelona, València i un inspector britànic per debatre els nous reptes del model policial. L’intendent general de la Policia Local de València, José Vicente Herrera, moderarà aquest primer col·loqui. A la tarda, se celebraran dues noves taules rodones. Una primera on dos agents de la policia francesa i alemanya, Maxime García i Klaus Welter, debatran sobre la necessitat de formació internacional per a la policia local. Seguidament, tècnics de formació dels centres de seguretat pública, similars al IVASPE, de les comunitats autònomes d’Extremadura, Illes Balears, Castella-la Manxa, Navarra i Catalunya debatran sobre la importància de la formació policial.

El divendres, 18 de novembre, el congrés debatrà el passat, present i futur de la dona en els cossos de policia local a Espanya i a la Comunitat Valenciana. En acabar, es durà a terme el lliurament de medalles i distincions del 25 aniversari de l’IVASPE.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

7 + 10 =