25n
25N
25N

L'IVAS i el València Club Hoquei col·laboren per a promoure l'esport inclusiu

L'IVAS i el València Club Hoquei col·laboren per a promoure l'esport inclusiu
06/10/2016 -

L’Institut Valencià d’Acció Social (IVAS), de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, a través d’un conveni de col·laboració amb el València Club Hoquei ha iniciat un prometedor projecte que té per objecte promoure la pràctica conjunta d’aquest esport en persones amb i sense diversitat funcional intel·lectual.

Aquesta interessant iniciativa permetrà que 13 usuaris del Centre Ocupacional Marxalenes de l’IVAS participen en els entrenaments d’hoquei, que es desenvoluparan una vegada per setmana en les instal·lacions esportives del club.

En concret, el grup format per persones amb diversitat funcional intel·lectual es donarà cita cada dimecres, d’11.30 hores fins a les 12.30 hores, per a iniciar-se a l’hoquei sobre herba explicant per a açò amb el suport de monitors i personal del seu centre ocupacional.

Aquest projecte té com a principals objectius que els usuaris de l’IVAS realitzen una activitat esportiva i aprenguen a jugar a l’hoquei, al mateix temps que es potencia la seua autonomia personal i els permet relacionar-se amb els seus companys en un entorn diferent on es troben habitualment, així com amb altres persones.

Així mateix, la pràctica d’un esport repercuteix de manera saludable en les seues vides, ja que fer exercici físic pot convertir-se en un passatemps divertit i sa. Es defineix com un projecte d’integració social, a través del món de l’hoquei, que proporciona als jugadors satisfacció i benestar emocional afavorint el seu desenvolupament personal.

A través d’aquest conveni de col·laboració entre el club i l’entitat social, les persones amb diversitat funcional intel·lectual assistiran, els dies 15 i 16, d’octubre a la presentació de l’equip d’Hoquei en el camp de Tarongers. S’ha previst per a eixe diumenge un menjar de germanor per a reunir a tots els jugadors i les seues famílies.

Un equip inclusiu de Campionat

El nou projecte d’hoquei inclusiu se sumisca a altres accions similars com la participació d’onze usuaris de la Residència i Centre Ocupacional PRAGA de l’IVAS a Rocafort en un projecte pilot que es va iniciar el passat any amb la Federació d’Hoquei de la Comunitat Valenciana.

Aquesta col·laboració va permetre que, després d’un minuciós programa d’entrenaments, cinc persones amb diversitat funcional intel·lectual del centre PRAGA anaren cridades per a la convocatòria del Torneig de Special Hochey de Barcelona. A més, l’equip va continuar amb una excel·lent trajectòria en 2016, ja que va aconseguir un trofeu en l’I Campionat d’Hoquei Inclusiu, que es va celebrar a l’abril en el poliesportiu Verge del CarmenBeteró.

També està previst que es traslladen a l’abril, alguns dels jugadors amb diversitat funcional intel·lectual del nou equip d’hoquei del C.O. Marxalenes a Barcelona per a disputar al costat dels seus companys un partit amistós contra el Barça.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

vint − tres =