25n
25N
25N

L'IVAM reedita el còmic 'TBO IVAM' de Daniel Torres i publica un llibre il·lustrat per Carlos Maiques

L'IVAM reedita el còmic 'TBO IVAM' de Daniel Torres i publica un llibre il·lustrat per Carlos Maiques
27/12/2017 -

L’IVAM ha reeditat el còmic ‘TBO IVAM’, que va fer el dibuixant valencià Daniel Torres (València, 1958) en col·laboració amb el pedagog, escriptor i expert en art valencià Carlos Pérez (València, 1947-2013), i ha publicat un nou llibre sobre els espais del museu il·lustrat per Carlos Maiques (València, 1971). L’Institut Valencià d’Art Modern referma així la seua aposta pel còmic i la il·lustració, dues disciplines artístiques que comencen a fer-se un lloc en la programació dels museus.

‘TBO IVAM’ és un còmic de 8 pàgines creat el 1990 pel guionista Carlos Pérez i el dibuixant Daniel Torres, que narra la visita al museu d’un grup escolar i en què les obres d’art apareixen referenciades, emprant per a això l’estil que han desenvolupat els dos artistes al llarg de les seues carreres.

La reedició d’aquest còmic, que es distribuirà de manera gratuïta a visitants del museu i participants en els tallers de l’IVAM, confirma el compromís del museu amb aquest gènere. Un compromís que es va materialitzar en les exposicions ‘VLC. València Línia Clara’, que va reunir 200 còmics originals sobre la generació d’autors valencians dels anys 80 i una exposició sobre l’obra del dibuixant valencià Daniel Torres, recollit en la mostra ‘La casa. Crònica d’una conquesta’. Temps després l’IVAM inaugurava l’exposició ‘Fanzination! Els fanzines de còmic a Espanya’, una selecció d’un centenar d’exemplars fruit de la donació de més de 2.100 fanzines que ha realitzat al museu l’expert i investigador de còmic Álvaro Pons i que es va concebre com el primer pas per a la creació d’una fanzinoteca a la Biblioteca i Centre de Documentació de l’IVAM.

Des del passat 14 de desembre, la sala de la Biblioteca del museu acull la mostra documental ‘Somnis il·lustrats. Grans il·lustradors per a lectors menuts’, un recorregut històric pels principals llibres il·lustrats dedicats al públic infantil, que incideix de manera especial en els treballs que han suposat una evolució estètica en aquest àmbit artístic.

L’IVAM també reforça el seu suport a la il·lustració amb la publicació de ‘Panoràmica. Un passeig per l’IVAM’, de Carlos Maiques, una visió del dibuixant valencià sobre les diferents dependències del museu i de la vida quotidiana que s’hi desenvolupa. A través dels espais comuns del museu, a les galeries, a les oficines, als magatzems o durant les conferències, concerts, xarrades i performances, l’autor mostra una visió panoràmica de l’IVAM. El llibre reuneix més de 80 il·lustracions elaborades amb tècnica mixta sobre paper per Carlos Maiques.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dinou − nou =

bombers
bombers
Valencia activa