25n
25N
25N

L'IVAM desenvolupa tallers d'artteràpia per a persones amb Alzheimer i visites guiades per a invidents

A més, l’IVAM ha organitzat una visita a l’exposició Perdidos en la Ciudad’, accessible a persones amb algun tipus de discapacitat visual

L'IVAM desenvolupa tallers d'artteràpia per a persones amb Alzheimer i visites guiades per a invidents
12/02/2017 -

L’IVAM està desenvolupant el taller ‘La ciutat és la memòria de tots’ per a persones amb problemes d’Alzheimer, organitzat pel Màster d’Artteràpia de la Universitat Politècnica de València juntament amb l’Institut per a la Investigació i Desenvolupament dels Processos de Creació i Artteràpia (Idecart), l’Associació de Familiars amb Alzheimer València (AFAV) i el patrocini de DKV Seguros. A més a més, l’IVAM ha organitzat una visita a l’exposició ‘Perdidos en la Ciudad’ accessible a persones amb algun tipus de discapacitat visual.

‘La ciutat és la memòria de tots’ és un taller que utilitza l’art com a via terapèutica dirigit a persones que pateixen Alzheimer i altres deterioraments cognitius associats a l’edat, i que generen aïllament i desubicació. El taller, impartit per a un màxim de vuit persones, es desenvolupa a partir de l’exposició ‘Perdidos en la Ciudad’, una mostra que reuneix en l’IVAM una selecció de 300 obres inspirades en el fet urbà.

La proposta didàctica ‘La ciutat és la memòria de tots’ parteix del concepte que la ciutat està plena de records, llocs i vivències, guarda i evoca la memòria del viscut. La sessió d’artteràpia comença amb una visita a la mostra en la qual, prèviament, els artterapeutes han seleccionat una sèrie d’obres entorn de la ciutat, al fet de perdre’s i trobar-se. Després de la visita, els participants desenvolupen una proposta plàstica amb materials senzills. L’objectiu és aconseguir que expressen els sentiments i emocions que els transmeten les obres d’art.

Visites per a invidents

L’IVAM ha organitzat visites a l’exposició ‘Perdidos en la Ciudad’ destinades a persones amb discapacitat visual, de manera que puguen tocar algunes de les peces exposades.

Desenvolupada per iniciativa de la fundació ONCE, l’objectiu de la visita és que en palpar les obres amb les mans, les persones amb discapacitat visual puguen percebre-les i desenvolupar-les mentalment en el seu conjunt per a gaudir-les artísticament, estèticament i creativament. ‘Blood Orange Summer Glut’ (1987), de Robert Rauschenberg; ‘Oh, Absolutely’ (1992), de John Chamberlain; ‘Forminifera’ (1990), de Tony Cragg; i ‘Chino frotándose las manos’ (1995), de Juan Muñoz, són les escultures que han pogut tocar tots els integrants del grup.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × 2 =