25n
25N
25N

L'IVAJ convoca el concurs jove de fotografia i vídeo #Noemtoqueselwhatsapp

L'IVAJ convoca el concurs jove de fotografia i vídeo #Noemtoqueselwhatsapp
11/10/2016 -

L’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ), ha obert, a través de la seua web www.gvajove.es les inscripcions per al concurs de fotografia i vídeo contra la violència de gènere Noemtoqueselwhatsapp, una convocatòria que es realitza amb motiu del Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra la Dona, el 25 de novembre.

El concurs vol transmetre els valors de convivència, educació i respecte davant la plaga social que suposa l’existència, encara avui, d’actituds violentes contra les dones.

El concurs explica en aquesta edició amb dues modalitats, fotografia i vídeo i està obert a joves residents a la Comunitat Valenciana amb edats compreses entre els 14 i els 30 anys, ambdues inclusivament.

S’han establit dues categories en funció de l’edat dels participants: la categoria A (grupal ) para joves de 14 anys a 17 anys que estiga cursant Educació Secundària Obligatòria, Batxillerat o Cicles Formatius de Formació Professional, i la categoria B (individual) de 18 anys a 30 anys.

En la categoria A de grups, els participants hauran de presentar-se en grups de 5 a 10 alumnes. Serà requisit indispensable que la sol·licitud de participació es presente avalada pel tutor/a o professor/a del centre educatiu.

Les fotografies s’enviaran a través de la web de l’IVAJ www.gvajove.es, adjuntant-les en el formulari. Es podran lliurar un màxim de 3 obres, tenint relació entre elles, formant una sèrie, o independentment. Les fotografies presentades hauran d’estar relacionades amb la promoció de la igualtat, la convivència i el respecte entre sexes.

Si es desitja participar en la modalitat de vídeo, les persones o grups interessats completaran la fitxa de sol·licitud través de la web www.gvajove.es

S’enviarà un únic correu a l’adreça noviolencia_ivaj@gva.es, amb la fitxa i l’enllaç del vídeo en la web de Youtube. La seua durada no superarà els 60 segons i es podrà gravar amb qualsevol tipus de dispositiu. Cada participant podrà presentar un màxim de dos vídeos propis que han de ser originals i no haver sigut premiats en altres concursos.

Nous premis

El jurat, integrat per representants de la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives; del Consell de la Joventut de la Comunitat Valenciana i per experts de reconegut prestigi dins de l’àmbit fotogràfic i de l’audiovisual, valorarà l’adequació de les fotografies al tema del concurs, la seua qualitat artística i que no reproduïsquen escenes de violència.

Els premis per als quatre grups guanyadors, dos de fotografia i dues de vídeo, consistiran en una estada de cinc dies en un alberg de l’IVAJ, amb activitats nàutiques del programa ‘Escoles A la mar’. El premi inclou allotjament i manutenció, les activitats i el transport fins al lloc de realització de l’activitat

Els premis per a les quatre persones guanyadores, en modalitat individual -dues de fotografia i dues de vídeo- consistiran en una estada de cinc dies per a dues persones en un alberg de l’IVAJ amb activitats nàutiques del programa ‘Escoles A la mar’. El premi inclou allotjament, activitats i manutenció.

Cridada a projectes didàctics

Simultàniament, l’IVAJ ha obert la convocatòria a professionals i empreses per a l’elaboració de projectes d’activitats didàctiques de prevenció de la violència masclista per a grups d’adolescents i joves.

Les activitats hauran de transmetre valors de convivència, educació i respecte enfront de les actituds violentes contra les dones, i estaran basades en les fotografies i en els vídeos premiats i seleccionats de l’exposició del concurs convocat per l’IVAJ para 2016 que passa a denominar-se ‘No em toques el whatsapp’. Les activitats seran dinàmiques, participatives i estaran dirigides a grups d’adolescents i joves i comptaran amb una guia didàctica per als educadors o educadores.

L’exposició de fotografies seleccionades es converteix en itinerant i visita ajuntaments, centres escolars i associacions de la Comunitat Valenciana que ho sol·liciten. Precisament enguany s’ha fet un pas més perquè puguen realitzar-se activitats didàctiques, basades en els treballs premiats en el concurs, siguen fotografies o vídeos.

Requisits per als participants

Es podrà presentar a la convocatòria qualsevol empresa, professional o associació, sempre que estiguen donats d’alta en l’IAE. Per a participar hauran de completar el formulari https://survs.com/survey/cqh92lt1hq. A més de les dades de contacte es farà constar la motivació, les característiques de les activitats i els objectius a aconseguir. També adjuntarà els treballs realitzats per l’empresa que, en la mesura del possible estiguen relacionats amb l’objecte de la convocatòria, i una presentació de l’entitat.

Termini i valoració de candidatures

El termini de presentació de candidatures estarà obert fins al 19 d’octubre de 2016. Per a la valoració i selecció de les sol·licituds presentades es constituirà un comité integrat per representants de l’IVAJ, de la Vicepresidència i conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, del Consell de la Joventut de la Comunitat Valenciana i per persones de reconegut prestigi dins dels àmbits de la prevenció de la violència contra les dones i de l’oci educatiu.

El comité de selecció, després de la valoració del dossier de treballs realitzats per les persones, empreses, associacions o col·lectius participants, així com de la visió del projecte, seleccionarà les que considere més adequades o podrà declarar-ho desert.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

13 − 5 =