caixa popular

L'Invassat confirma que les zones de la Ciutat de la Justícia de València no afectades poden tornar a la normalitat

L'Invassat confirma que les zones de la Ciutat de la Justícia de València no afectades poden tornar a la normalitat
14/09/2017 -

L’Institut Valencià de Seguretat i Salut en el Treball, (Invassat), ha emés un segon informe, després de la visita que els seus tècnics han realitzat aquest dimecres a la Ciutat de la Justícia de València, en el qual confirma que en les ales sud i est del complex -denominades B i C- que no es van veure afectades per l’incendi del passat diumenge “no s’aprecia cap inconvenient perquè es continue amb l’activitat laboral en aquests espais”.

El document -que amplia l’elaborat per l’Invassat aquest dimarts després d’una nova visita a les dependències judicials- estableix que en la pastilla A (corresponent a l’ala oest de l’edifici) “s’ha d’efectuar una neteja exhaustiva, en humit i aspiració en cas necessari, de totes i cadascuna de les dependències, a fi de retirar tot el sutge que puga haver-se dipositat després de l’incendi”.

Prèviament a saber-se la recomanació de l’Invassat, la Conselleria de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques ja havia ordenat un reforç dels serveis de neteja desplegats en la Ciutat de la Justícia. Tal augment de mitjans materials i humans s’ha dut a terme per a netejar en dos dies totes les restes de sutge que ha causat molèsties a un total de 35 de funcionaris de les dependències adjacents als jutjats de Primera Instància i Instrucció nombres 1, 2, 3 i 4 que van ser afectats pel foc.

L’informe de l’Invassat considera que la zona afectada per l’incendi correspon als nuclis d’escala A4 i A5, en la segona planta de la pastilla A. Durant la visita dels tècnics s’han efectuat verificacions de l’estat dels conductes del sistema de climatització en els jutjats socials, també situats en la segona planta, però que no van ser afectats directament pel foc i on s’han registrat un major nombre d’afectats.

Per eixe motiu, insta, mentre duren les labors de neteja, “al segellat dels conductes del sistema de climatització, tant en els d’impulsió com en els de tornada, a fi d’aïllar aquesta zona de la resta de l’edifici, especialment de les dependències situades entre els nuclis d’escala 3 i 4 i garantir d’aquesta manera que no es difonguen contaminants des de la zona cremada a l’ambient de la resta de l’edifici”.

D’altra banda, la Prefectura del Sector de Medicina del Treball de l’Invassat ha remés a la Conselleria de Justícia un altre informe sobre la trentena de casos d’afeccions i molèsties que s’han produït entre el personal de la Ciutat de la Justícia. Segons el document facultatiu, els quadres clínics han sigut “majoritàriament de tipus irritatiu i de caràcter lleu, sense signes d’inflamació evidents i amb una auscultació normal, per la qual cosa no han requerit tractament mèdic, cedint simplement en eixir de l’edifici”.

En concret, un xicotet grup de casos atesos s’han revelat “especialment sensibles per patir problemes previs de tipus al·lèrgic i/o patologia respiratòria (asma, bronquitis crònica) han vist incrementada la seua simptomatologia, per la qual cosa han necessitat reprendre la seua medicació habitual o variar la pauta de la mateixa”. L’informe conclou que no consta que hi haja hagut “casos de gravetat que hagen requerit atenció hospitalària”.

La consellera Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques, Gabriela Bravo, ha explicat que la informació ha sigut traslladada a la presidència del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana perquè, segons ha asseverat “entenem que la Ciutat de la Justícia excepte l’àrea afectada pot ser ja oberta al públic”.

Bravo ha recordat que en tot moment s’ha mantingut una col·laboració i coordinació constant amb tots els operadors jurídics i amb els sindicats de l’Administració de Justícia als quals se’ls ha convidat al fet que “proposen empreses, institucions que puguen fer un altre tipus de mesuraments per a garantir que les condicions són òptimes”.


mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × tres =

Tardor
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
cultura als barris