25n
25N
25N

L'Institut Valencià de Cultura presenta la seua programació d'Arts Escèniques per al primer trimestre de 2018

L'Institut Valencià de Cultura presenta la seua programació d'Arts Escèniques per al primer trimestre de 2018
26/12/2017 -

L’Institut Valencià de Cultura ha presentat la seua programació d’Arts Escèniques per al primer trimestre de 2018, que ha estat dissenyada pel director adjunt d’Arts Escèniques de l’organisme, Roberto García, i que compta amb noves propostes teatrals, dansa i música nacional i internacional.

Es tracta d’una programació pública de qualitat, que compta amb una presència important de creadors escènics valencians, però també altres vinguts de fora, el que situa el territori valencià en consonància amb els centres de producció nacionals més importants.

El Teatre Principal inicia l’any amb tres propostes de dansa amb denominació d’origen valenciana. Estrenarà la versió per a sala de ‘Mulïer’, impactant espectacle de la companyia Maduixa amb dos premis Max: el de Millor Espectacle de Carrer i el de Millor Composició Musical.

A més, els amants de la dansa contemporània podran gaudir de ‘Lluita’, l’espectacle de la companyia Titoyaya Dansa, coproduït amb l’Institut Valencià de Cultura, i ‘Man Ray’, coproducció del Mercat de les Flors, Festival Grec, Institut Valencià de Cultura, Sagunt a Escena i Taiat Dansa.

En acabar aquest cicle de dansa, el Principal acollirà quatre propostes del millor teatre nacional i internacional amb obres com ‘La ternura’, escrita i dirigida per Alfredo Sanzol. o ‘Esto no es la casa de Bernarda Alba’, una proposta multidisciplinar de Carlota Ferrer a partir del clàssic de Lorca amb, entre altres, Eusebio Poncela i Igor Yebra.

També s’escenifican ‘Así que pasen cinco años’, de la mà de Ricardo Iniesta i la companyia Atalaya, i ‘La tristeza de los ogros’, una coproducció del Teatre Lliure, Teatros del Canal i el Teatre Nacional de Bruxelles-Wallonie, amb text i direcció d’un dels més importants innovadors del teatre europeu: Fabrice Murgia.

Per la seua banda, el Teatre Rialto acollirà diverses propostes de dramatúrgia viva valenciana, començant pel cicle “Mestres de la paraula”, amb les propostes de tres autors fonamentals del teatre valencià contemporani com Gerardo Esteve, Chema Cardeña i Paco Zarzoso, amb ‘Ligeros de lenguaje’, ‘La estancia’ i ‘Ultramarins’, respectivament.

Els seguirà la reposició d”Els quatre genets de l’apocal·lipsi’, produïda per l’Institut Valencià de Cultura i basada en la famosa novel·la de Blasco Ibáñez amb versió de Juli Disla. Durant la Setmana de la Dona, el Rialto exhibirà ‘Les solidàries’, un espectacle de la companyia A tiro hecho, escrit per Patrícia Pardo i dirigit per Carla Chillida.

La millor música valenciana també estarà present al Teatre Principal amb el concert d’acomiadament de Paco Muñoz, la presentació en directe de l’últim disc de Senior i El Cor Brutal i l’actuació de Dani Miquel, que oferirà un concert per a tots els públics presentant el seu disc ‘De por’. Per la seua banda, al Teatre Rialto gaudirem del recital de Carles Dénia ‘Cant espiritual’, a partir dels versos d’Ausiàs March.

Durant aquest trimestre, l’IVC continuarà amb la seua campanya d’abonaments a 40 euros per a cinc espectacles i 30 euros per a tres, dirigits a menors de 35 anys.

Aquests abonaments específics per al Teatre Principal i Rialto de València estan dins de la iniciativa de l’Abonament Cultural Valencià, promoguda per la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, amb la qual els compradors dels abonaments podran desgravar-se el 21 % dels seu preu en la declaració de la renda.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

15 − set =

Valencia activa
bombers
bombers
Valencia activa