L'Institut Valencià de Cultura presenta a la Filmoteca els deu curtmetratges valencians seleccionats per al programa Curts 2016

Guardar

El_Institut_Valencia_de_Cultura
El_Institut_Valencia_de_Cultura

L'Institut Valencià de Cultura, a través de la subdirecció de l'IVAC, ha presentat a la Filmoteca els deu curtmetratges valencians seleccionats per al catàleg en DVD del programa Curts 2016, amb el qual es pretén promocionar i donar a conèixer la producció anual del curtmetratge valencià en festivals nacionals i internacionals, així com en la indústria audiovisual. L'acte ha sigut presentat pel director general de l'Institut Valencià de Cultura, Abel Guarinos, acompanyat pels directors i els equips tècnics dels deu curtmetratges seleccionats entre les 75 pel·lícules que s'han presentat a aquesta convocatòria de Curts 2016.

En Curts 2016, l'animació valenciana està representada per The Right Way d'Emilio Yebra; Botttle Battle de María Pulido, que és un treball del Màster d'Animació de la Universitat Politècnica de València; i Dent de Lleó, de Jorge Bellver, que va rebre ajudes a la producció de l'IVAC dins de la categoria de curtmetratge d'animació. També van rebre ajudes però dins de les categories de curtmetratges de ficció Apolo81 d'Óscar Bernàcer, una moderna comèdia romàntica sobre el joc protagonitzada per María Maroto i Mikel Bustamante; Lucrecia d'Eva Marín, sobre les dificultats per a trobar treball d'una actriu de mitja edat que interpreta Carmela Lloret; i Graffiti de Lluis Quílez, un drama posapocalític protagonitzat per Oriol Pla. Dins de l'apartat de ficció també destaca Aburrimiento, de Gabi Ochoa, la història d'un triangle amorós rodada a Argentina. En l'àmbit del documental i la no-ficció se situen Cabeza de Orquidea de Violeta Blasco, Germán Andrés López, Carlotta Napolità, Angélica Sánchez Martínez i Claudia Zegarra, que és un video diari en el qual una jove indaga sobre la seua sexualitat; Tras los números de Christian Feijóo i Mariola Ponce, que va ser rodat en un taller d'audiovisual en el qual van participar els interns del Centre Penitenciari de Picassent; i el film de caràcter experimental I.S.S. d'Alberto Gutiérrez.

Amb l'edició del DVD que acompanya el catàleg i l'accés en línia a través de la web de l'IVAC, els directors i productors d'aquests deu curtmetratges tenen un instrument molt útil per a obrir noves finestres de projecció a tot el món i trobar nous públics per a les seues pel·lícules.

Des de la seua creació en 2008, el programa Curts ha sigut la plataforma més important de la promoció dels curtmetratges valencians. El programa també ha sigut fonamental perquè els curtmetratges valencians hagen sigut premiats o nominats en aquests últims anys en els premis Goya, així com en molts altres festivals i esdeveniments cinematogràfics.

El programa Curts va nàixer amb l'objectiu de promoure a nivell nacional i internacional els curtmetratges valencians, però també ha volgut reivindicar el curt com a format que ocupa el seu propi espai, obert al futur i a les noves pantalles i formes de difusió de l'audiovisual que han aportat en els últims anys les noves tecnologies digitals. El programa Curts també proporciona un diagnòstic anual de la situació de l'audiovisual valencià i sobre les seues tendències, estils i interessos.

Destacats