25n
25N
25N

L'Institut Valencià de Cultura dóna suport a 'DocsValència'

L'Institut Valencià de Cultura dóna suport a 'DocsValència'
23/11/2016 -

S’ha realitzat la presentació de les activitats de ‘DocsValència. Espai de no-ficció’, un punt de trobada del sector audiovisual valencià, que tindrà la seua primera edició al maig de 2017. El secretari autonòmic de Cultura, Albert Girona, ha manifestat que “l’arribada del nou festival cinematogràfic s’emmarca en els eixos del pla estratègic ‘Fes Cultura’ i, durant aquests dies, l’objectiu és donar a conéixer un nou espai audiovisual que es consolidarà en una primera edició l’any que ve”. A la presentació també han assistit el director general de l’Institut Valencià de Cultura, Abel Guarinos; la directora general de Cultura i Patrimoni, Carmen Amoraga; la regidora de l’Ajuntament de València, Gloria Tello; i els responsables del festival Pau Monteagud i Nacho Navarro.

Del 23 al 27 de novembre es durà a terme la presentació d’aquesta trobada audiovisual, la primera edició de la qual se celebrarà al maig de 2017. En la presentació del festival es projectaran huit pel·lícules procedents de diferents països: Espanya, Mèxic, Països Baixos, EUA i l’Índia, entre d’altres. A més, han organitzat dues jornades que analitzaran el guió dels documentals i la indústria que es genera al voltant de la no-ficció audiovisual.

Les projeccions es realitzaran en la Filmoteca Valenciana i començaran el dia 23 de novembre, a les 20.00 hores, amb la pel·lícula ‘¿Qué invadimos ahora?’, de Michael Moore. Aquest mateix dia es realitzarà la Jornada d’Internacionalització del Guió Documental. Aquesta jornada està coorganitzada entre DocsValència i EDAV (Associació de Guionistes Valencians), ja que un dels compromisos del festival és potenciar la indústria i la formació, col·laborant amb les distintes associacions, universitats i centres de formació.

El dia 24 començarà amb una jornada que presentarà el festival a la indústria audiovisual valenciana. Serà una declaració d’intencions on s’explique al sector quina pot ser l’aportació al teixit audiovisual valencià.

A la vesprada, a les 18.00 hores, en la Secció VLC, s’estrenarà el documental ‘Espías en la arena’. Espai per a les produccions o coproduccions valencianes, en aquest cas amb TVE. I a les 20.00 hores, projecció ‘The Roots Remain’.

El dia 25 de novembre es projectarà, a les 18.00 hores, ‘H2OMX’ Medio ambiente, i a les
20.00 hores, ‘Nola?’. Documental dirigit per Fermín Muguruza. El dia 26 és el torn dels documentals ‘Banana Panckakes Viajes’ i ‘Casa Blanca’, i l’últim dia es visionarà ‘The Karma Killings’.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × 2 =