25n
25N
25N

L'Institut Valencià de Cultura celebra al Palau de les Arts la 38a edició del Certamen de Bandes de Música de la Comunitat Valenciana

L'Institut Valencià de Cultura celebra al Palau de les Arts la 38a edició del Certamen de Bandes de Música de la Comunitat Valenciana
23/10/2016 -

L’Institut Valencià de Cultura celebra aquest cap de setmana, la 38ª edició del Certamen de Bandes de Música que, per quart any consecutiu, se celebra en l’Auditori del Palau dels Arts.

En la primera jornada del certamen, ahir, van actuar les bandes guanyadores dels certàmens provincials de les seccions quarta i tercera, en sessió vespertina a partir de les 15.30 hores. En la segona jornada del certamen van actuar, en sessió matinal a partir de les 10.00 hores, les bandes de la secció segona i en sessió vespertina, a partir de les 16.00 hores, les bandes de la primera secció.

Cada banda interpreta en el certamen una obra obligada i una altra lliure. Totes les obres obligades són estrena absoluta, excepte la de la secció segona ‘Jaque a la Reina’, de Juan Gonzalo Gómez de Val, que va ser estrenada per la Banda Municipal de València, ja que va ser l’obra per encàrrec de COSICOVA que subvenciona l’Institut Valencià de Cultura. Per primera vegada, una de les peces obligades, la de la primera secció, ‘Flor de mayo’ és obra d’una dona, Amparo Edo Biol, que també forma part de jurat.

El jurat qualificador del qual per primera vegada formen part dues dones està compost per l’esmentada Amparo Edo Biol, Dúnia Pérez, Manel Barea, Rafael Sanz i Vicente Pelechano.

Hui el certamen començarà a les 10.00 hores del matí amb l’actuació de les bandes de la secció segona Associació Musical la Filharmònica Alcudiana de l’Alcúdia, Unió Musical de Vilafranca i Unió Musical de Bigastre. L’obra obligada serà ‘Jaque a la Reina’, de Juan Gonzalo Gómez de Val. Després de les actuacions es farà lliurament dels premis de la secció segona.

A la vesprada, a partir de les 16.00 hores i per a finalitzar el certamen, serà el torn de les bandes de la secció primera que per enguany la Unió Musical de Carlet, la Societat Musical de Sogorb i la Societat Musical L’Amistat de Villafranqueza, sent l’obra obligada estrena absoluta i per primera vegada d’autoria femenina ‘Flor de Mayo’, d’Amparo Edo Biol.

Aquesta 38ª edició del certamen finalitzarà amb el lliurament dels premis de la primera secció.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

deu + divuit =

museo prehistoria
museo prehistoria