25n
25N
25N

Les línies de l'intercanviador de l'EMT del carrer Xàtiva

El termini d’execució de l’intercanviador de l’EMT al carrer Xàtiva és de tres mesos

Les línies de l'intercanviador de l'EMT del carrer Xàtiva
27/11/2019 -

L’Empresa Municipal de Transports (EMT) ja ha licitat les obres per a la construcció de l’intercanviador d’autobusos del carrer Xàtiva, amb una previsió d’execució de tres mesos. Aquest intercanviador es convertirà en un nexe de comunicació entre les diferents línies d’autobusos, i complementarà al que ja existeix en Tetuan-Porta de la Mar. Una actuació que garantirà un servei d’autobusos de qualitat després de la peatonalització definitiva tant de la plaça de la Reina, com de la plaça de l’Ajuntament.

L’intercanviador del carrer Xàtiva se situarà enfront de l’Estació del Nord de València, i facilitarà les connexions de les línies 28, 62, 72, 10, 11, 70, 71, 91 i la nova C1. I és que cal recordar que, dins de les actuacions programades, es troba la creació d’una línia llançadora (C1), que serà l’única línia que circule per la plaça de l’Ajuntament, i que connectarà els intercanviadors Tetuan-Porta de la Mar i Xàtiva.

intercambiador-calle-xativa

Com va avançar el regidor de Mobilitat, Giuseppe Grezzi, “aquesta línia tindrà una freqüència de 4-5 minuts”. Per a això, es deixarà un vial pel costat de la plaça on se situa Correus o l’Ateneu pel qual passarà l’EMT i el Taxi. Així mateix, en la zona central de la plaça de l’Ajuntament es crearà una parada d’autobús amb l’objectiu que la futura línia C1 oferisca servei d’autobús dins de la plaça, així com en la parada de Marqués de Sotelo, abans d’arribar a l’intercanviador de Xàtiva.

La peatonalització permanent de la plaça de l’Ajuntament de València començarà el 20 de març de 2020, just després de Falles. Per a això, es durà a terme, en un primer moment, una actuació blana, mitjançant la instal·lació de jardineres, pilones i bàculs, que tancarà al trànsit una de les places més emblemàtiques de la ciutat. Arrancarà així una primera fase de tancament permanent i continuat de la plaça de l’Ajuntament, que culminarà amb el projecte de remodelació definitiu que dependrà del concurs d’idees.

Des que la plaça de l’Ajuntament es convertisca en zona de vianants amb aquesta actuació blana, es tancarà, definitivament, el trànsit rodat dins de la plaça. Només es permetrà l’accés als aparcaments privats, al servei de càrrega i descàrrega, al Taxi i a la línia C1 de l’EMT. El trànsit rodat es mantindrà pel carrer Roger de Lauria cap a Marqués de Sotelo i Periodista Azzati.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × tres =

CCCC
activem alfafar