25n
25N
25N

La línia 9 de l'EMT arribarà fins a Sedaví

El Consell autoritza un conveni entre la ATMV, l’Ajuntament i la Diputació de València per a ampliar la Línia 9 fins a Sedaví

La línia 9 de l'EMT arribarà fins a Sedaví
19/07/2019 -

El Consell ha autoritzat l’Autoritat de Transport Metropolità de València (ATMV), organisme autònom adscrit a la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, a subscriure un conveni de col·laboració amb l’Ajuntament de València i la Diputació de València per a delegar a l’Ajuntament la prestació del servei de transport públic terrestre interurbà entre València i Sedaví.

L’objectiu és l’ampliació del recorregut de la Línia 9 de l’EMT per al que la Diputació assumirà els costos econòmics derivats de l’ampliació d’aquest servei.

Amb l‘ampliació d’aquesta línia es dóna resposta a les reivindicacions del veïnatge de la pedania de Forn d’Alcedo i el municipi de Sedaví, que de forma reiterada han vingut sol·licitant una millor connexió amb València i el seu hospital de referència, Doctor Peset, mitjançant l’ampliació de la Línia 9 de l’EMT, per a aconseguir la connexió directa amb València i amb l’hospital.

Amb la signatura d’aquest conveni l’ATMV, com a organisme competent en matèria de transport públic regular en l’àrea metropolitana de València, delega a l’Ajuntament de València aquesta competència per a poder posar en marxa l’ampliació del recorregut de la Línia 9, ja que l’autobús ha de passar pel municipi de Sedaví, en el qual l’EMT no té conferida la prestació del servei de transports.

Pel seu costat, l’Ajuntament, com a municipi de gran població, té l’obligació de prestar un servei de transport públic de viatgers en la totalitat del seu territori pel qual confereix a l’EMT la prestació del transport urbà i en les diferents pedanies que conformen el terme municipal de València.

Finalment, la Diputació de València, donada la seua competència per al foment de serveis supramunicipals, ha considerat d’interés públic col·laborar econòmicament per al sosteniment del servei interurbà entre tots dos municipis assumint el cost de l’ampliació de la Línia 9 fins a Sedaví per un import de 350.000 euros per a l’exercici 2019. El conveni tindrà una durada de 5 anys des de la data de la seua signatura.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × tres =

escalante
Informacion coronavirus
escalante