25n
25N
25N

La Línia 10 de Metrovalencia segueix el seu curs: la seua obertura es preveu per a estiu de 2021

En l’actualitat, s’estan executant les obres en el tram subterrani entre les estacions d’Alacant i Amado Granell

La Línia 10 de Metrovalencia segueix el seu curs: la seua obertura es preveu per a estiu de 2021
06/05/2020 -

El passat mes de febrer, les primeres obres d’infraestructura de la futura Línia 10 (Alacant – Natzaret) de Metrovalencia concloïen amb la construcció de la rampa que connecta els trams subterranis i en superfície a l’altura de l’avinguda Amado Granell, i que ha contemplat també la construcció de la nova parada de Germans Maristes. No obstant això, les obres no es detenen i, en l’actualitat, s’estan executant les que corresponen a la construcció de la superestructura de via, arquitectura i equipament del tram subterrani entre les estacions d’Alacant i Amado Granell.

No obstant això, per a poder fer ús d’aquesta nova connexió encara caldrà esperar més d’un any. I és que d’acord amb les previsions, s’espera que la línia 10 de metro comence a funcionar a l’estiu de 2021. Concretament, i tenint en compte que els terminis continuen com fins ara, la ciutadania podrà fer ús d’aquest nou tram entre els mesos d’agost i setembre del pròxim any.

La futura L10, que comptarà amb un recorregut de 5,3 quilòmetres i 8 estacions i parades, combinarà trams subterranis amb trams en superfície – concretament 3 i 5 –, que facilitaran la connexió del centre de València amb la zona de la Ciutat de les Arts i les Ciències, així com amb el barri de Natzaret. Sens dubte, una millora substancial en la xarxa de Metrovalencia que ampliarà l’oferta, però que a més afavorirà la implantació d’un model de mobilitat sostenible en el conjunt de la ciutat.

De fet, des de la parada de Germans Maristes s’afavorirà la connexió amb Quatre Carreres, la Ciutat de la Justícia, la Ciutat del Bàsquet, la Font de Sant Lluís i el futur pavelló València Arena.

Les primeres obres d’aquesta gran infraestructura van començar l’any 2006. No obstant això, la falta de pressupost va obligar, en 2011, a la seua paralització, deixant aquesta actuació oblidada en el calaix de les grans obres de la ciutat. No obstant això, el juny de 2017, el president de la Generalitat, Ximo Puig, anunciava la seua posada en marxa, comptant amb el finançament de la Unió Europea. D’aquesta manera, el projecte està cofinançat a través del programa operatiu del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (Feder) de la Comunitat Valenciana 20214-2020.

Així, les actuacions per a acabar aquesta connexió tan demandada, especialment pels veïns i veïnes del barri de Natzaret, segueixen el seu curs. En aquest sentit, el mes de març, Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana va iniciar el procés de licitació per a la instal·lació dels sistemes de senyalització, comunicació i seguretat de la línia – uns treballs pressupostats inicialment amb 7,1 milions d’euros i un termini d’execució de 15 mesos –, així com de les obres d’adequació del tram en superfície, que comprenen l’adequació, urbanització i equipament de les parades i de l’enllumenat del tram ja executat, i, finalment, la construcció dels tallers o depòsits provisionals a Natzaret. Aquest últim contracte ascendeix a 8 milions d’euros, amb un termini d’execució de 17 mesos.

Els trams en superfície de l’L10 s’obrin a la ciutadania

A causa de l’inici de la Fase 0 del pla de desescalada, la Generalitat ha anunciat l’obertura dels trams en superfície de la Línia 10 de Metrovalencia perquè totes aquelles persones que vulguen puguen utilitzar-los per a passejar, dins de les limitacions horàries i amb precaució. Així, de manera provisional, es crea una nova zona de passeig pels trams ja construïts al llarg de l’avinguda Amado Granell, carrers Antonio Ferrandis, Eduardo Primo Yúfera i al costat del passeig de Les Moreres i el barri de Natzaret.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

20 + un =