25n
Orgull
Orgull

L'L10, l'impuls al transport públic de València que "garantirà la igualtat de totes les persones"

La futura L10 de Metrovalencia començaria a prestar servei a principis de 2022

L'L10, l'impuls al transport públic de València que "garantirà la igualtat de totes les persones"
27/04/2021 -

Avança l’L10 de Metrovalencia amb l’objectiu de començar a prestar servei a principis de 2022. Així, ja s’han instal·lat els primers carrils en el tram subterrani, mentre que la Generalitat Valenciana ja treballa en les connexions per als vianants entre les estacions del centre. I és que, una vegada completada la línia 10, no només s’aconseguirà unir el barri de Natzaret amb el centre de la ciutat i la Ciutat de les Arts i els Ciències, sinó que es tracta d’un servei de gran envergadura perquè suposarà una millora substancial de les connexions de Metrovalencia.

La nova línia, que combinarà trams subterranis i en superfície, tindrà un recorregut de 5,3 quilòmetres i un total de 8 estacions. Però, a més, es connectarà la futura estació del carrer Alacant amb les estacions de Xàtiva i Bailén a través de dos passos subterranis per als vianants. D’aquesta manera, aquests dos accessos facilitaran, a les persones usuàries, els enllaços amb la resta de les línies de metro.

En aquest sentit, mentre el canó per als vianants subterrani, que connectarà amb l’estació de Xàtiva, permetrà el transbord amb les línies 3, 5 i 9; la prolongació fins a l’estació de Bailén, que es realitzarà aprofitant l’actual pas per als vianants en desús en el túnel de la Gran Via de les Germanies, facilitarà l’enllaç amb la línia 7 de Metrovalencia.

Així, si ja es preveu que les obres per a la connexió amb l’estació de Bailén s’inicien aquest estiu; Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) té previst traslladar, en les pròximes setmanes, al ple del Consell, les obres de la connexió per als vianants amb Xàtiva, com a pas previ a la seua licitació.

El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, ha destacat durant la seua visita, al costat de la directora gerent d’FGV, Anaïs Menguzzato, que “la Generalitat està fent un gran esforç per a lluitar contra el canvi climàtic, ja que una de les actuacions fonamentals és l’impuls del transport públic que, al seu torn, és un mitjà bàsic per a garantir la igualtat de totes les persones”.

Nova línia: L11

Finalment, España ha recordat que, per a connectar la Línia 10 amb la zona del Grau, es crearà una nova línia tramviària – L11 – que des de la Ciutat de les Arts i les Ciències arribarà fins a la façana marítima, passant per l’avinguda Menorca per a, d’aquesta manera, integrar el nou tram amb la xarxa tramviària ja existent en la parada Grau-Canyamelar.

El conseller d’Obres Públiques ha assenyalat també que “es contempla realitzar de manera paral·lela una prolongació de la Línia 10 seguint el recorregut des de l’estació de Natzaret fins a la façana marítima, amb l’objectiu de millorar la integració i les condicions de mobilitat del barri a la ciutat de València”.

L’Autoritat Portuària de València s’ha compromés a finançar part d’aquesta prolongació.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × un =