25n
25N
25N

L'increment de les ajudes de Diputació permet a Domeño completar les xarxes d'aprofitament de l'aigua

L'increment de les ajudes de Diputació permet a Domeño completar les xarxes d'aprofitament de l'aigua
14/10/2016 -

L’alcalde de Domeño, Francisco Gómez, ha exposat al president de la Diputació, Jorge Rodríguez, el projecte d’aprofitament de l’aigua que aquest municipi de la Serrania està completant amb les ajudes de la corporació provincial. Un projecte que consisteix, bàsicament, en la creació d’una doble xarxa d’aigua que separa la potable per al subministrament als veïns i la que s’aprofita per al reg i altres usos residuals.

Francisco Gómez ha destacat la receptivitat del president de la Diputació a l’hora de tractar qüestions mediambientals de vital importància per a un municipi, el nou Domeño, amb problemes d’aigua. Aquests problemes sorgeixen com a conseqüència de l’excés de nitrats en l’aigua que s’extrau del pou, cosa que va portar al municipi a tractar aqueill aigua en una planta d’osmosi.

A través de la planta d’osmosi es potabilitza part de l’aigua, però la resta, que acabaria rebutjant-se després del tractament, acaba sent igualment aprofitada per a regadiu i altres usos no potables, mitjançant la prolongació de les xarxes que l’ajuntament ha anat finançant amb les partides rebudes des de la Diputació. En paraules de Jorge Rodríguez, «aquestes iniciatives demostren la responsabilitat dels alcaldes i alcaldesses, que amb total autonomia per a invertir les ajudes que reben de la Diputació, decideixen fer-ho en projectes que potser no són molt vistosos, però que resulten de gran importància per a la qualitat de vida dels veïns».

Al llarg del present any, Domeño ha invertit els 107.600 euros del Pla Provincial d’Obres i Serveis (PPOS), el doble del que venia rebent en aquest programa, en l’ampliació de les xarxes de reg amb aigua del sobrant de la planta d’osmosi. Aquesta quantitat se suma als 50.000 euros del Pla d’Inversions Financerament Sostenibles (PIFS), destinats a l’extensió de xarxes d’aprofitament d’aigua de rebot, enfocats a regar els jardins del carrer València i l’Avinguda del Lucero.

Amb aquestes partides que sumen 160.000 euros, més altres 60.000 del Pla d’Inversions Sostenibles per a municipis de menys de 5.000 habitants, engegat per la Diputació a mitjan d’enguany, Domeño podrà completar aquesta doble xarxa que permeta avançar en el total aprofitament de l’aigua.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

divuit − quatre =