25n
25N
25N

La neteja de l'últim tram de l'antic llit del riu Túria millorarà la qualitat de vida de Natzaret

La neteja de l'últim tram de l'antic llit del riu Túria millorarà la qualitat de vida de Natzaret
05/06/2018 -

La regeneració ambiental de l’últim tram de l’antic llit del riu Túria, al costat de Natzaret, «resoldrà un problema històric d’aquesta zona de la ciutat». A finals d’any, en concloure el tractament de bioremediació desenvolupat per eliminar, amb microorganismes (bacteris), els sediments acumulats en aquest espai, «l’Ajuntament acabarà amb les olors generades per la fermentació dels fangs acumulats».

Així ho ha explicat hui el regidor del Cicle Integral de l’Aigua, Vicent Sarrià, als responsables veïnals de l’esmentat barri, en acostar-se junts fins al lloc on començaren els treballs de regeneració ara fa deu dies.

«Any rere any, l’últim tram de l’antic llit del Túria durant l’estiu viu episodis de mals olors producte de la fermentació dels fangs dipositats durant dècades en el seu fons. Per això, hem iniciat el tractament que permetrà, a través d’uns bacteris que van consumint la matèria orgànica tant en l’aigua com en els llots dels fons i que durarà al voltant de sis mesos, resoldre un problema històric de Natzaret i retornar a l’antic llit una condició de llit quasi natural», ha aclarit el regidor, qui ha volgut que el veïnat «conega de primera mà els detalls dels tractaments i fins i tot deu dies després ja s’aprecia certa millora en la qualitat de l’aigua visualment».

«Estem davant d’un tractament que dura sis mesos i cap a final d’any podrem avaluar el resultat final», ha afirmat Vicent Sarrià en recordar que és la fundació de l’empresa subministradora d’aigua de València l’encarregada de la regeneració ambiental d’aquest tram de l’antic llit del riu Túria, comprés entre la Ciutat de les Arts i les Ciències i el pont de les Drassanes, segons un conveni de col·laboració signat amb l’esmentada empresa (Global Omnium).

Amb aquest acord, «l’Ajuntament pretén dignificar i recuperar eixe tram del riu per a ús de la ciutadania». Pel que fa a la tècnica desenvolupada, la iniciativa contempla diferents fases: un reconeixement hidromorfològic d’aquesta part de l’antic llit del Túria, una caracterització fisicoquímica de la massa d’aigua, dels sediments i, finalment, la realització del tractament. Posteriorment, es realitzaran tres campanyes de mostreig complet d’aigües i sediments, al cap de 3 mesos, de 4,5 mesos i de sis mesos.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quinze − 5 =

torrent