25n
25N
25N

Els gossos guanyen protagonisme en la neteja de l'espai públic

La futura ordenança de neteja de València inclourà l’obligatorietat de netejar els orines dels gossos

Els gossos guanyen protagonisme en la neteja de l'espai públic
31/10/2019 -

Mislata s’aventurava a plantar-li cara a la falta de neteja en la via pública amb un projecte pioner: l’ADN caní. Després d’aquesta localitat valenciana hi ha hagut unes altres que també s’han sumat per a combatre aquesta problemàtica. Així, Alfafar no només va implantar també aquest mètode, sinó que va aplicar l’obligatorietat, per als propietaris dels gossos, de portar una botella amb aigua i vinagre al 50%, o qualsevol altre producte desinfectant, per a netejar també els orines dels seus respectius animals de companyia.

Ara, la ciutat de València posa damunt de la taula la necessitat d’aplicar mesures per a aconseguir uns carrers molt més nets, i això implica una societat més conscienciada. Per aquest motiu, el regidor d’Ecologia Urbana i vicealcalde, Sergi Campillo, ha anunciat una nova ordenança de neteja de l’espai públic, que després de 10 anys des de la seua posada en marxa demana ja una actualització.

Així, entre les mesures més destacades, que incorporarà la nova normativa, es troba l’obligació, per als propietaris dels gossos, de fer-se càrrec, igual que ja passa amb els excrements, de llavar amb aigua la zona on orinen els animals. “Els carrers de València és casa de tots i totes. Per això, els propietaris dels gossos s’han de responsabilitzar que aquestes zones no es queden tacades fins que passen els serveis de neteja i evitar les molèsties que ocasionen per a la convivència”, assenyalava Campillo.

Una iniciativa que ve acompanyada d’altres actuacions que van en la línia de mantenir uns carrers més nets, com l’ampliació de les zones de socialització per a gossos. Malva-rosa, Tres Forques i Torrefiel comptaran amb nous espais que, sens dubte, contribueixen a “la neteja dels nostres carrers i places, al mateix temps que promovem la convivència i el benestar animal”.

El pressupost municipal per a 2020, presentat per l’alcalde de València, Joan Ribó, i el regidor d’Hisenda, Ramón Vilar, recolzen la importància de la neteja en l’espai públic amb una inversió de 74,9 milions d’euros – 4,5 milions més que en 2019 -, que es destinarà tant a la neteja, com a l’ampliació de la recollida selectiva per tota la ciutat.

En aquest sentit, Campillo ja ha anunciat la instal·lació de 655 nous contenidors marrons en 13 barris de la ciutat, que acostaran aquest recurs a 150.000 habitants. Concretament, els contenidors marrons estaran en les vies públiques dels barris del Botànic, la Petxina, l’Hort de Senabre, la Creu Coberta, l’Amistat, Ciutat Jardí, Albors, l’Illa Perduda, Aiora, Camí Fons, la Creu del Grau, Penya-roja, i Cabanyal-Canyamelar.

Durant 2019, més de 7 tones de residus orgànics s’han reciclat i, amb la nova incorporació de contenidors, s’espera que en 2020 aquesta xifra augmente considerablement.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

nou + setze =