25n
Orgull
Orgull

La neteja a la ciutat registra els millors resultats des que van començar les auditories

La neteja a la ciutat registra els millors resultats des que van començar les auditories
08/05/2017 -

La situació de la neteja als carrers de València reflecteix el millor resultat en tasques de retirada de fem i recollida d’efectes des que van començar a realitzar-se auditories de neteja, l’any 2014. La regidora de Medi Ambient, Pilar Soriano, ha manifestat la “satisfacció” del Govern de la Nau, i ha reiterat que el repte és continuar millorant-ne els resultats.

Aquesta auditoria trimestral és la primera després de l’increment de pressupost per a tasques de neteja que va impulsar el govern local per a l’exercici actual. I és en el trimestre gener-març, precisament, on se’n reflecteixen els millors resultats des que començaren a realitzar-se auditories trimestrals, l’any 2014. Aquest increment pressupostari s’ha traduït en un increment en la freqüència d’agranades, tant manuals com mecàniques, en la millora de les tasques de la recollida d’efectes, i en la intensificació i racionalització de la neteja.

L’índex de mesurament es calcula amb la quantitat de quilograms de fem i brutícia recollits cada 500 metres quadrats, i l’auditoria trimestral mostra una millora a les tres zones urbanes: a la zona 1, l’índex s’ha situat en 1,15 kg / 500 m2, quan en el mandat anterior estava en 2 kg / 500 m2; a la zona 2, s’ha passat de 2,18 kg / 500 m2 a 1,53 kg / 500 m2; i a la zona 3, possiblement la més complexa en la realització de les tasques de neteja, l’índex està actualment en 1,65 kg / 500 m2, cosa que suposa una notable millora des dels 2,26 kg / 500 m2 del mandat anterior.

Soriano s’ha mostrat “satisfeta” per aquestes xifres, així com pel descens en el nombre de queixes rebudes per part de la ciutadania, i les “nombroses felicitacions que ens fan arribar”. De fet, en l’Infobaròmetre es reflecteix eixa percepció positiva per part de la ciutadania, que dóna un “aprovat” a totes les accions de la Regidoria, des de la neteja de carrers a la recollida de fem.

RECOLLIDA D’EXCREMENTS CANINS

La regidora de Medi Ambient ha anunciat també els primers resultats en els mesuraments sobre recollida d’excrements de gossos, que s’ha realitzat per districtes urbans, i que es refereixen a les tres campanyes especials dutes a terme des de la Regidoria.

En aquest cas, la ponderació es realitza calculant el nombre d’unitats retirades cada 500 metres quadrats, tant carrers com jardins i zones verdes. Precisament, el nombre més gran d’excrements es registra a les zones verdes.

Els districtes amb més presència d’excrements als carrers són els de l’Olivereta, Patraix i Jesús, amb una mitjana de 5,5 unitats / 500 m2, mentre que les xifres de millores s’han registrat en Pla del Real, Algirós, Benimaclet, Camins al Grau i Poblats Marítims. No obstant això, ha subratllat la regidora de Medi Ambient, “per ara només s’han realitzat tres mesuraments, per la qual cosa queda encara tasca per fer, conéixer les dades, la seua evolució, la incidència de les variables estacionals… Tot això per a millorar i amortir els resultats”.

Soriano ha conclòs assenyalant la voluntat de l’equip de govern de mantenir i millorar aquestes xifres generals de neteja a la ciutat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × dos =