25n
25N
25N

Tirar petards en Falles estarà limitat en les franges horàries protegides

La regulació horària per a l’ús de petards formarà part del Bàndol Faller de 2019

Tirar petards en Falles estarà limitat en les franges horàries protegides
11/01/2019 -

El regidor de Cultura Festiva de l’Ajuntament de València i president de Junta Central Fallera, Pere Fuset, es reunia amb agents fallers, entitats veïnals, empresarials, de consumidors i regidories implicades en la celebració de les Falles per a abordar la quarta reunió de la Mesa de Diàleg Faller que, en aquesta ocasió, es va centrar en les propostes de seguretat, però que també es va acordar fixar una mesura que ha suscitat veus a favor i en contra: la limitació horària per a tirar petards durant els dies de Falles.

Una regulació que, com ja va anunciar l’any passat la regidora de Protecció Ciutadana, Anaïs Meguzzato, era necessària per a intentar conciliar la festa amb el dret al descans, assegurant una franja horària entre el tancament de les revetles i la despertà en la qual es respectara el descans de veïns i veïnes. D’aquesta manera, i després del consens acordat en la Mesa de Diàleg, el Bàndol Faller per a les Falles 2019 contemplarà els horaris protegits.

Així, segons l’acord, durant els dies grans de les nostres festes josefines, és a dir, des de la nit del 14 de març fins al dia 19 de març, es limitarà l’ús de petards a partir de les dos de la matinada, igual que el cap de setmana previ (8 i 9 de març), en coincidir amb altres activitats nocturnes autoritzades que ja generen soroll, com les revetles.

No obstant això, aquesta franja horària s’ampliarà, des de les 22.00 fins a les 7.30 hores, en la resta de dies que no són festius, però que es continuen tirant petards. Aquesta limitació tan sols fa referència a l’ús dels petards per particulars, no afectant els espectacles pirotècnics que estiguen autoritzats.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × 5 =

CCCC