25n
25N
25N

Els líders autonòmics del PSOE saluden la taula de diàleg en el camp i apunten a solucions per part de la UE

Els líders autonòmics del PSOE saluden la taula de diàleg en el camp i apunten a solucions per part de la UE
15/02/2020 -

Els líders socialistes de Castella-la Manxa, Andalusia i Comunitat Valenciana han aplaudit la taula de diàleg oberta pel Govern per a solucionar la crisi agrària i han instat la Unió Europea a buscar solucions per al sector primari.

Així s’ha expressat Ximo Puig en declaracions als mitjans de comunicació a Ferraz en les quals ha demanat la “modernització” del camp i la cooperació entre institucions per a buscar una solució consensuada a la crisi que està travessant el sector agrari.

Aquestes declaracions sorgeixen després de les mobilitzacions i tractorades que es van produir en la Comunitat Valenciana aquest divendres i en les quals els agricultors i guanyadors instaven al Govern central a explorar solucions.

Quant a aquestes marxes, Puig ha considerat necessari “repensar exactament el paper del sector primari, que és fonamental, així com repensar la PAC i repensar què podem fer des de les administracions per a garantir al sector unes condicions de vida dignes”.

“A nivell internacional, el que demanem és reciprocitat per a tots els països, sobretot en les mesures fitosanitàries i també en les condicions socials”, ha afirmat Puig, que ha afegit que l’objectiu a aconseguir “és la modernització del camp amb una corresponsabilitat entre les institucions, les cooperatives, les empreses, entre altres”.

Per a això, el president ha apel·lat a la responsabilitat per a “no fer demagògia i no enfrontar entre si a productors i distribuïdors” i ha anomenat a l’acció coordinada per a fer front a un problema que “no és nou, sinó crònic”. “Tothom està en aquests moments cridat a col·laborar, a cooperar per a modernitzar el camp i que de debò servisca com un fre a la despoblació”, ha conclòs.

DÍAZ DEMANA “CUIDAR” AL SECTOR I PAGE VEU “INDISPENSABLE” EL DIÀLEG

La líder del PSOE-A, Susana Díaz, s’ha presentat en el Comité Federal del partit reclamant compromisos per a “cuidar” al sector primari. Ha assenyalat les pèrdues en les vendes per part dels agricultors com un dels principals problemes que té el sector i ha apel·lat a “combatre’l”.

Per part seua, Emiliano García Page, ha assenyalat que és “indispensable” que existisca diàleg amb els territoris per a solucionar aquesta crisi agrària perquè considera que el sector del camp necessita una “interlocució directa”.

Així mateix, ha interpel·lat a la Unió Europea per a buscar solucions en el finançament dels fons europeus que ajuden a aquest sector.

El president del Govern, Pedro Sánchez, ha promés durant la seua intervenció en el Comité als agricultors i ramaders espanyols que el seu Executiu els ajudarà a fer front a les dificultats que pateixen pels baixos preus de les matèries primeres.

Sánchez ha volgut contestar als treballadors del camp que en les últimes manifestacions demanaven al Govern ajuda perquè en cas contrari no podran tirar avant.

“Compteu amb el Govern, amb el vostre Govern. Us ajudarem, sou treballadors i estem amb vosaltres sempre. Agricultors i ramaders poden comptar amb el PSOE”, per a qui la “causa del camp” és també la seua causa, ha garantit.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

divuit − 10 =

ccccinema
activem alfafar