caixa popular

L'ICAV arranca el compromís del Consell de millorar els torns d'ofici en els pressupostos de 2018

L'ICAV arranca el compromís del Consell de millorar els torns d'ofici en els pressupostos de 2018
12/07/2017 -

La Vicepresidenta del Govern, Mónica Oltra, va assistir ahir als Desdejunis d’EFE en el Col·legi d’Advocats de València i va assegurar a conseqüència de la pregunta del Vicedegà, Andrés Gómez, que el Consell es va comprometre a millorar la retribució dels advocats del torn d’ofici i complirà eixe compromís amb la justícia gratuïta. Si el compromís amb el Col·legi era incloure eixa millora de les ajudes al torn d’ofici en els Pressupostos de la Generalitat per a 2018 en concret, “estarà en el pressupost, clar”, va afirmar Oltra.

L’Il·lustre Col·legi d’Advocats de València s’ha sumat avui a les activitats empreses per la gran majoria dels 83 Col·legis d’Advocats de la geografia espanyola en el Dia de la Justícia Gratuïta i Torn d’Ofici, amb l’objectiu de visibilitzar la important labor social que desenvolupen els advocats d’ofici i realitzar una sèrie de reivindicacions en llaures a dignificar la funció que duen a terme, a més de defensar la viabilitat de l’actual sistema de prestació del servei de Justícia Gratuïta.

En aquest sentit, l’ICAV ha organitzat un Fòrum d’anàlisi i debat de la nova Llei de Justícia Gratuïta coordinat per l’Associació de Joves Advocats i la Secció de Torn d’Ofici.

A més, com és habitual en els últims anys, també s’ha instal·lat una Taula informativa en la Ciutat de la Justícia de València per a donar a conéixer la labor de l’advocat inscrit en el Torn d’Ofici. Els ha acompanyat la Diputada 6ª i Responsable de la Secció de Torn d’Ofici de la Junta de Govern del ‘ICAV, Ester Sanchís, qui ha ressaltat la labor imprescindible que realitzen els lletrats del Torn. Sanchís ha assegurat que “són molts els ciutadans que s’acosten i donen les gràcies pel compromís dels companys amb el servei del Torn d’Ofici, que mereix el reconeixement de les institucions i, per descomptat, del Col·legi d’Advocats de València, que sempre ha estat i estarà al seu costat”.

LES SOL·LICITUDS DE JUSTÍCIA GRATUÏTA SEGUEIXEN AUGMENTANT

Els advocats adscrits al torn d’ofici en el Col·legi d’Advocats de València són 1.873. En els últims anys, i coincidint amb la crisi, les sol·licituds de justícia gratuïta han anat augmentant fins a arribar a les més de 48.000, si bé en enguany passat l’augment ha sigut proporcionalment inferior, és a dir, ha tingut un creixement negatiu.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × 5 =

viva gym canovas
exposicion caps tallats
25n Foios