caixa popular

L'Ajuntament edita i reparteix el Llibre de les Festes Majors de 2017

L'Ajuntament edita i reparteix el Llibre de les Festes Majors de 2017
29/08/2017 -

La publicació recull les col·laboracions, en forma d’articles, que fan referència a la història i la cultura del municipi, així com la programació d’actes que ompliran de festa Picassent des de l’1 fins al 10 de setembre. Així també, es contemplen els treballs guanyadors dels Premis Picassent Cristòfor Aguado i Medina 2017 en les modalitats de narrativa i poesia.

Des del passat 24 d’agost, la ciutadania de Picassent ja té a la seua disposició, i en diversos punts de recollida, el Llibre de Festes. Enguany, la portada està il·lustrada amb la fotografia guanyadora dels premis Picassent, en la modalitat de portada, titulada com Torre d’Espioca 2, l’autor de la qual és Juan M. Crespo Garcia.

L’alcaldessa, Conxa Garcia, i el regidor de Cultura i Festes, Jaume Sobrevela, obrin el llibre amb les seues salutacions respectives, per donar la benvinguda i convidar a totes les persones, veïns i visitants, a viure amb intensitat els dies de festa que ja s’acosten. També ho fan la Confraria de la Mare de Déu de Vallivana i la Colla de Portadors, dos col·lectius que participen i col·laboren també durant aquests dies tan assenyalats.

Els articles dels col·laboradors enguany han sigut molt diversos. Una vida en quinze dies, d’Adrià Soria ens acosta a conéixer els campaments de La Miraculosa. Eloina Hernández ens mostra en què consisteix l’arxiu de la memòria oral, un projecte de l’Ajuntament de Picassent que pretén recuperar, amb la veu dels majors, la nostra història més recent. Aquesta autora també ens parla, en un altre article, del 25 aniversari de l’Associació d’Amics de Cristòfor Aguado, un col·lectiu molt vinculat al municipi i a la seua cultura. Per altra banda, Juan Carlos Pastor, a través del seu article, Ecoruta bajar al reino, l’altra història de Pigacen, relata les rutes sobre la transhumància des de la província de Terol fins al nostre poble. La història també s’adreça al treball Més de 50 anys de la Cooperativa Agrocítrica de Picassent i Cromàpica: la llibertat d’expressar l’art a Picassent, un reportatge sobre este festival que tindrà lloc a molts racons del poble de l’1 al 4 de setembre.

La programació de les Festes Majors 2017 i la publicació dels treballs guanyadors dels
XXXIV Premis Picassent Cristòfor Aguado i Medina tanquen aquesta publicació que enguany arriba a la seua 74 edició.


fiestas gandia 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × un =

semana de la agricultura de torrent 2018
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
decidim vlc
Semana mobilidad Valencia 2018
Decidim VLC