25n
25N
25N

L'Hospital Vega Baixa millora la qualitat assistencial del pacient cardiológico

La nova modalitat d’atenció, que sorgeix de l’aplicació pràctica del programa de qualitat assistencial de la Societat Espanyola de Cardiologia

L'Hospital Vega Baixa millora la qualitat assistencial del pacient cardiológico
12/02/2017 -

El Servei de Cardiologia de l’Hospital Vega Baixa, dependent de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, ha engegat una línia estratègica d’atenció al pacient cariològic. Esta línia millora la qualitat assistencial del pacient amb malaltia cardiovascular a través de facilitar la continuïtat assistencial en els diferents àmbits d’actuació.

La nova modalitat d’atenció, que sorgeix de l’aplicació pràctica del programa de qualitat assistencial de la Societat Espanyola de Cardiologia, proposa diversos tipus de programes per a millorar l’assistència. Un d’ells, el Sec-Primària, té com a objectiu millorar el maneig del pacient cariològic a través de la comunicació entre Atenció Primària i el Servei de Cardiologia.

A més, pretén assegurar la continuïtat assistencial a través dels informes d’alta, que inclouran objectius terapèutics concrets per al pacient i indicacions assistencials millorant la formació en cardiologia dels metges d’Atenció Primària.

Per a aconseguir estos objectius de qualitat s’ha creat un grup de treball que està constituït per un representant dels diferents centres de salut del departament i professionals de l’Hospital Vega Baixa. Gràcies al seu treball, s’ha dut a terme un pla de formació en el qual s’ha abordat l’estudi de casos clínics i la presentació del protocol del procés on han participat professionals de tots els centres de salut.

La directora d’Atenció Primària, Rosario Sansano, ha afirmat que “l’objectiu final serà disminuir la morbimortalitat dels pacients amb malalties cardiovasculars, augmentar la qualitat de vida i dissenyar rutes assistencials o protocols que disminuïsquen la variabilitat clínica i millore la relació primària-especialitzada”. El programa Sec-Primària treballa en 8 processos assistencials que inclouen més del 80% de les patologies cardíaques, com són la cardiopatia isquèmica crònica, la insuficiència cardíaca, fibril·lació auricular, estenosis aòrtica, síncope, diabetis Mellitus, hipercolesterolèmia familiar.

Per a millorar la comunicació s’ha creat un servei de consulta des dels centres de salut al servei de cardiologia de l’hospital. Els metges dels diferents centres de salut podran solucionar els dubtes que sorgisquen dels seus pacients sense necessitat de derivar-los a l’hospital a través de diferents eines de comunicació, com és la via telemàtica. Es podrà així valorar un electrocardiograma en línia d’un pacient per diferents professionals i aconsellar sobre una medicació específica, i tot açò quedarà reflectit en la història clínica electrònica del pacient.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

setze − 3 =

museo prehistoria
museo prehistoria