25n
25N
25N

L'Hospital Universitari Doctor Peset consciència als seus professionals sobre l'ús prudent d'antibiòtics

L'Hospital Universitari Doctor Peset consciència als seus professionals sobre l'ús prudent d'antibiòtics
19/11/2016 -

L’Hospital Universitari Doctor Peset ha acollit  una jornada per a commemorar el Dia Europeu per a l’Ús Prudent dels Antibiòtics en la qual s’ha pretés conscienciar, tant a professionals sanitaris com a la població general, que el foment de l’ús limitat i adequat d’antibiòtics en els pacients podria posar fre a l’augment dels bacteris resistents a aquests medicaments.

Aquesta trobada, organitzat pel Servei de Microbiologia de l’Hospital Universitari Doctor Peset, ha comptat amb la presència del sotsdirector general d’Optimització i Integració de la Direcció general de Farmàcia i Productes Sanitaris de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, José Manuel Ventura.

Ventura ha assenyalat que el desenvolupament de resistència als antibiòtics a causa d’un ús indegut d’aquests medicaments “es considera ja un dels problemes de salut pública més seriosos del nostre entorn i per açò volem aprofitar aquest dia per a fer una crida al consum responsable d’antibiòtics. Tots som responsables de l’ús prudent dels antibiòtics i tots som, alhora, part de la solució en l’estratègia per a impulsar un ús responsable que garantisca el control de les resistències, la disminució dels costos i, en última instància, l’eficàcia d’aquests en el futur”.

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública va crear el passat mes de setembre el grup de treball per a la implantació de programes d’optimització de l’ús d’antimicrobianes en els departaments de salut (PROA). Aquest grup integrat per professionals de diferents societats científiques així com representants de les direccions generals d’Assistència Sanitària, Salut Pública i Farmàcia.

“La implantació dels PROA en els departaments de salut de la Comunitat Valenciana ens permetrà millorar els resultats clínics dels pacients amb infeccions, minimitzar els efectes adversos (incloses les resistències) i garantir la utilització de medicaments cost-eficaços. En aquests moments ja estem mesurant els resultats de l’enquesta que s’ha realitzat en els departaments de salut per a conéixer la situació actual i implantar les estratègies d’optimització de l’ús d’antimicrobianes”, ha explicat José Manuel Ventura.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

13 + 15 =