25n
25N
25N

L'Hospital La Fe organitza el 'Exchange Program in Parkinson´s Disease' amb 30 experts internacionals en Neurologia

L'Hospital La Fe organitza el 'Exchange Program in Parkinson´s Disease' amb 30 experts internacionals en Neurologia
27/10/2016 -

La Unitat de Trastorns del Moviment de l’Hospital Universitari i Politècnic La Fe de València organitza hui i demà la formació ‘Exchange Program in Parkinson’s Disease‘, a la qual està previst que acudeixin 30 especialistes, entre neuròlegs i personal d’infermeria especialitzada en Parkinson, procedents de Regne Unit, França, Kuwait, Bulgària i Aràbia Saudita.

Es tracta d’una trobada internacional organitzada amb l’objectiu d’aprofundir en les teràpies de la malaltia de Parkinson en estat avançat. Per a això, els experts aportaran habilitats i eines necessàries per a la identificació dels símptomes i els diferents estadis de la malaltia, l’adequació del tractament segons les característiques pròpies de cada pacient i posaran l’accent en la importància de comptar amb un equip multidisciplinari per poder oferir una atenció integral als afectats.

El curs comptarà amb la col·laboració del gastroenteròleg i cap de la Unitat d’Endoscòpies Digestives de l’Hospital La Fe, Vicente Pons, dues neuròlogues expertes en malaltia de Parkinson avançat i les seves teràpies, Dra. Irene Martínez-Torres i Dra. Isabel Sastre, i amb dues infermeres especialistes en Parkinson, Julia Pérez i Laura Castillejo.

La Unitat de Trastorns del Moviment de l’Hospital la Fe va ser pionera en desenvolupar, fa més de 20 anys, un programa centrat en el maneig i tractament de la malaltia de Parkinson en estat avançat. A més, recentment, ha estat nomenat CSUR (Centre, Serveis i Unitat de Referència) per part del Sistema Nacional de Salut per al diagnòstic i tractament de malalties rares amb trastorns del moviment.

La Unitat, que cada any atén unes 3.500 consultes de trastorns de moviment, de les quals 800 corresponen a pacients amb Parkinson avançat, està integrada per professionals dels serveis de Neurologia, Neurocirurgia, Neurofisiologia, Radiologia, Psiquiatria, Rehabilitació, Gastroenterologia i Anestesiologia, ja que per a l’abordatge d’aquests pacients és necessari la col·laboració de diferents especialitats.

“En l’àmbit de la malaltia de Parkinson, des de fa anys oferim la nostra experiència professional a altres companys que vulguin aprofundir en el maneig de la malaltia de Parkinson. La Unitat de Trastorns del Moviment de la Fe ofereix una qualitat assistencial extraordinària a aquests pacients. La nostra experiència en el maneig del Parkinson avançat és clau per a una selecció apropiada de la teràpia que més pot beneficiar al pacient. A més nostra àmplia experiència fa que el seguiment i resolució d’incidències es realitzi de forma àgil i eficaç”, explica la doctora Irene Martínez, coordinadora de la Unitat de Trastorns del Moviment de l’Hospital Universitari i Politècnic La Fe.

La malaltia de Parkinson és un trastorn neurodegeneratiu, crònic i invalidant que afecta a més de 160.000 persones a Espanya, a unes 11.000 a la Comunitat Valenciana. Es tracta d’una patologia complexa que cursa amb una sèrie de símptomes motors (lentitud de moviments, tremolor, rigidesa, inestabilitat postural) i no motors (trastorns del somni, restrenyiment, problemes visuals, respiratoris, urinaris, cognitius o problemes psicològics).

Encara que la progressió de la malaltia és més ràpida durant els primers anys, a mesura que avança la malaltia, els símptomes suposen un empitjorament funcional important. “Parlem de malaltia de Parkinson avançada quan la medicació convencional (pastilles, pegats) s’ha ajustat correctament i així i tot no aconseguim oferir una qualitat de vida digna al pacient. Per als ajustos terapèutics, principalment en estadis avançats, és clau l’educació i ajudar al pacient i cuidador a entendre els seus símptomes”, explica la doctora Martínez. Al que afegeix: “el cuidador o familiar és, per tant, un pilar clau per al pacient i per a nosaltres. Com a mèdics hem d’atendre als nostres pacients però no hem de descurar al cuidador que porta una càrrega enorme sobre les seves espatlles. El cuidador no només ajuda al pacient amb el seu tractament, sinó que dóna un suport emocional al pacient fonamental per bregar amb les seues limitacions“.

Més informació

1 Comentari

  1. rosa elva robles quezada
    rosa elva robles quezada octubre 29, 05:04

    me encantaria poder consultar a un neurologo del hospital la fe, por favor diganme donde esta ubicado. gracias.

    Resposta al teu comentari

Escriu el teu comentari

13 + 9 =

museo prehistoria